Dragan Đilas Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, najoštrije je osudio izjavu poslanika koalicije NADA - Novi DSS - POKS u Skupštini Srbije Miloša Jovanovića na konferenciji za novinare zbog omalovažavanja novinarke N1 Emine Kovačević.

„Jedna od najskandaloznijih političkih izjava prema jednoj ženi, novinarki, izrečena je juče u Skupštini Srbije od strane predsednika Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića“, navodi Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Pročitajte još:

„Iz najvažnije institucije u Srbiji se od strane predsednika političke stranke, i što je još tragičnije, profesora Pravnog fakulteta, šalje poruka prezira prema ženama. Zbog ovakvih reči upućenih novinarki N1 Emini Kovačević danas se svaka devojka, žena u Srbiji može osetiti poniženo i uvređeno“, navodi Đilas i dodaje:

„Novinarke i novinari N1 i Nova S često su izloženi napadima od strane vlasti, što dovodi do toga da je ugrožena i njihova bezbednost. Ovoga puta jedan od najstrašnijih napada dolazi od lidera opozicione stranke. Ali, ovo nije pitanje pozicije i opozicije, ovo je pitanje poštovanja žena kao naših majki, sestara, supruga, ćerki“.

U svom obraćanju zaključio je da se nada da će izjava Miloša Jovanovića izazvati osudu svih civilizovanih ljudi u Srbiji i da duboko veruje da samo izvinjenje u ovom slučaju ne može biti dovoljno.

Podsetimo, konferenciji za novinare poslaničke grupe NADA – Novi DSS – POKS, a koja je održana u holu Narodne skupštine u četvrtak, Miloš Jovanović je na pitanje novinarke N1 odgovorio:

„Niko Vas ne pita za koliko novca bi ste Vi spavali sa svima nama jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa.“

BONUS VIDEO: Utisak Nedelje: Dragan Đilas, Milan Krstić i Miloš Jovanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar