Dragan Đilas Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas podneo je krivične prijave protiv NN lica, zbog, kako se navodi, "krađe 5,5 kilometara autoputa".

“Aleksandar Vučić je pre dva dana otvorio 5.5 km auto-puta ka Merdaru. Nazvao je taj auto-put “Auto-put mira”. Danas, dva dana kasnije pola auto-puta nema. Dakle, ili je Aleksandar Vučić rekao neistinu i ne gradi se auto-put već običan magistralni put ili je neko za 24 sata ukrao pola auto-puta. Pošto je nemoguće da predsednik laže ostaje samo opcija krađe. Zato smo podneli krivičnu prijavu i očekujemo da tužilaštvo i policija u najkraćem roku pronađu lopove jer 5,5 kilometara auto-puta košta nekoliko miliona evra i u pitanju je ogromna krađa” izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas danas na konferenciji za medije.

Đilas je rekao da niko nikad nije otvarao pet kilometara auto-puta, a ono što je još gore i što pokazuje šta radi vlast svo ovo vreme – tih 5km uopšte nisu auto-put već samo jedna traka kojom se automobili kreću u dva smera, prenosi N1.

„I ono što je najgore, Vučić kaže otvaramo auto-put, desetine funkcionera i novinara je tu i niko, ama baš niko ne kaže da to nije auto-put. Niko ne kaže car je go. Ovo je u stvari model po kome vlada SNS. Laž pokrivena medijima. I tako za sve godinama. I onda građani zaista pomisle da se gradi auto-put, da smo pobedili inflaciju, da imamo najveći ekonomski rast, da smo se najbolje od svih izborili sa koronom, da smo šampioni u investicijama, da nas je za 11 godina manje samo 495.000, da nas ceo svet kao državu poštuje najviše u našoj istoriji…“, rekao je on.

Dodao je da je istina je da nema auto-puta, a i tamo gde se gradi, gradi se po tri puta većoj ceni od stvarne, prenosi N1. 

„Po inflaciji, odnosno rastu cena, pre svega hrane, samo je Mađarska u Evropi gora od nas, po ekonomskom rastu smo najgori u regionu“, kazao je on i dodao da je od korone je umrlo ne 20.000 nego preko 50.000 ljudi i da smo po stopi mortaliteta u odnosu na broj stanovnika smo među najgorima u Evropi“, kazao je Đilas.

Bonus video: Dragan Đilas o političkim tenzijama posle tragedija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar