Dragan Đilas Protest Srbija protiv nasilja Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Rad Anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti tragedija u školi "Ribnikar" i selima kod Mladenovca nije obustavila Skupština Srbije već predsednik parlamenta Vladimir Orlić sa poslanicima vlasti, krijući se iza pisma advokata roditelja nastradale dece, ocenio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

On je u intervjuu današnjoj „Politici“ rekao da je to učinjeno kako bi se pririča činjenica da sistem jeste zakazao, posebno u slučaju zločina kod Mladenovca.

„Tako su sprečili da se ispitaju oni koji su svojim radom ili neradom omogućili zločine, kao i da se razgovara o nasilju koje je preplavilo naše društvo, posebno o vršnjačkom nasilju s kojim ćemo se ponoovo suočiti kad krene školska godina“, rekao je Đilas.

Pročitajte još:

On je naglasio da su Anketni odbor „zamenili tabliodima koji kreiraju kult ubice umesto sećanja na žrtve“.

„Zar ne bi svima u srbiji bilo bolje da je Anketni odbor predložio da se zabrani pisanje o ubici iz ‘Ribnikara’ i detaljima iz njegovog života i prenošenje iskaza koje je dao u istrazi?“, upitao je Đilas.

On je sugerisao kako bi bilo bolje i da je predloženo da se donesu zakoni koji bi onemogućili da se na mrežama pominje dečak-ubica i da se pokrene akcija „Zločince niko neće pamtiti“, a da se uradi sve „da zauvek pamtimo decu koja su ubijena“.

„Za to su glasala 193 poslanika svih stranaka u Skupštini, da bi posle nekoliko dana vlast počela da govori da se odbor formira sa idejom zloupotrebe tragedije. Problem je što bi se na odboru govorilo argumentima i tu se ne bi mogao, lažima i uvredama kao na skupštinskom zasedanju, pokriti nerad i nemar ljudi iz vrha policije, škole, tužilaštva, medija“, rekao je Đilas u intervjuu „Politici“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar