Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Osam narodnih poslanika predalo je danas zahtev predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković da hitno i bez odlaganja zakaže sednicu Skupštine, kako bi Srbija bila "vraćena u ustavne okvire", saopštio je pokret Dosta je bilo.

Zahtev su potpisali poslanici Saša Radulović, Branka Stamenković, Vojin Biljić, Đorđe Vukadinović, Miladin Ševarlić, Srđan Nogo, Zoran Radojčić i Aleksandra Čabraja.

Poslanici zahtevaju da Skupština u skladu sa članom 200 Ustava potvrdi ili odbaci „protivustavno donesenu odluku o proglašenju vanrednog stanja i odluke o merama odstupanja od ljudskih i manjinskih prava“.

Pokret je naveo da su poslanici upozorili predsednicu Skupštine da je to njena ustavna obaveza koju bi morala ispuniti i napomenuli da je „narod Srbije moguće zaštititi od virusa i bez kršenja Ustava“.

Zahtev je, navodi se, i javno i direktno ponuđen na potpisivanje svim narodnim poslanicima, kako vlasti tako i opozicije.

Neki su direktno odbili uz obrazloženje da nije vreme, dok je većina narodnih poslanika zahtev samo ignorisala, ističe DJB.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram