Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Poslanici Dosta je bilo podneli su danas krivičnu prijavu protiv predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i šefa pisarnice parlamenta jer su zloupotrebili službeni položaj, saopštio je taj pokret.

Kako se navodi, šef pisarnice je, „u očiglednom dosluhu“ s predsednicom Skupštine, odbio da primi uredno i blagovremeno predate predloge za dopunu dnevnog reda narodnih poslanika DJB za sednicu 8. marta.

„Šef pisarnice je odbio da primi dopune dnevnog reda, uz izgovor da sednica još nije zakazana, a potom je napustio radno mesto, otišao u kabinet Maje Gojković, odakle se malo iza 10 sati vratio sa dokumentom kojim se sednica zakazuje, te ga zaveo kao da je predat pisarnici u 10“, navodi DJB.

Potom je, prema DJB, odbio zahtev poslanice Branke Stamenković da i DJB predloge za dopunu dnevnog reda zavede s istim vremenom, jer 10.00 predstavlja trenutak u kome ističe rok za zakazivanje sednice i rok za predaju predloga za dopunu dnevnog reda.

Uz krivičnu prijavu, tužilaštvu je dostavljen i video snimak kojim je dokumentovano sve što se desilo u pisarnici to jutro.

Dosta je bilo očekuje da Republičko javno tužilaštvo hitno sprovede postupak za utvrđivanje krivične odgovornosti šefa pisarnice i predsednice Skupštine, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare