Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Skupštine Maja Gojković pozvala je danas poslanike Dosta je bilo, koji u plenumskoj sali nisu nosili maske, da napuste zasedanje ili da poštuju mere Kriznog štaba.

Gojković je prekinula govor premijerke Ane Brnabić o funkcionerskoj kampanji, i zamolila poslanike Sašu Radulovića, Branku Stamenković i Vojina Biljića da se pridržavaju mera zaštite i stave maske i rukavice koje su, kao i svi ostali, mogli da uzmu na ulazu u zgradu.

„Došli ste da napravite incident. Stavite maske i rukavice, nema diskusije o merama vlade, izadjite ako nećete da poštujete mere“, rekla je predsedavajuća.

„Vratite maske na lica. Morate ih upotrebljavati ili ću biti prinuđena da napravim pauzu, jer se krše mere Kriznog štaba. Neću nastaviti sednicu, jer ugrožavate živote svih nas. Na šta to liči da se jedni poslanici pridržavaju mera, a neko sedi u sali i ne koristi ni masku ni rukavice”

Ona ih je upitala ko im je dao veće pravo i podsetila da je reč o poslanicima koji su pitali zbog čega ranije sednice Skupštine nisu održane.

“Pitate zašto nismo ranije održali sednicu, a prvi ste kojima je sve jedno za nas. Sa svojim životom radite šta želite, ali sa životima kolegama, kamermana u sali, zaposlenih ne možete”, rekla je Gojković.

Foto: Screenshot parlament.gov

Pošto im nije dala reč da obrazlože svoje ponašanje, poslanici DJB napustili su skupštinsko zasedanje.

„Pravila važe za sve, ovo je ozbiljna država“, rekla je Gojković dok su poslanici izlazili..

Poslanici Dosta je bilo su posle opomene napustili sednicu, a potom su se vratili, sa maskama na licu.

Saša Radulović je prilikom obraćanja, po povratku u salu, rekao da je primoran da učestvuje u cirkusu, i da SZO kaže da maske nisu neophodne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare