Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, potvrdio je za naš portal da je danas primio prvu dozu ruske vakcine Sputnjik V, te da se odlučio za pomenutu vakcinu, jer spada u one koje su pred odobrenjem za korišećenje u Evropi.

Komentarišući vest da se danas vakcinisao na Sajmu, Đilas je naveo da je veoma zadovoljan kako je protekao čitav proces, te da je pored Sputnjik V, iskazao interesovanje za vakcine još dva proizvođača.

“Primio sam rusku vakcinu, a prijavio se i za Fajzer i Astra Zeneku, odnosno za sve koje su odobrene ili koje su pred odobrenjem za korišćenje u Evropi. Što se tiče samog procesa vakcinacije, na Sajmu je sve odlično organizovano i završa se veoma brzo”, rekao je Đilas za Nova.rs.

Pročitajte još...

Podsetimo, krajem decembra u Srbiji je otpočeta vakcinacija, a prve doze vakcina, proizvođača Fajzer, primile su premijerka Ana Brnabić, ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon.

U našoj zemlji je do sada vakcinisano preko pola miliona građana, a u opticaju su bile vakcine američko-nemačkog proizvođača Fajzer Biontek, kineskog Sinofarm i ruska vakcina Sputinjik V. Sutra se očekuje početak masovne revakcinacije, a sve što morate da znate o primanju druge doze vakcine protiv koronavirusa, pročitajte ovde.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare