Dragan Đilas Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, odgovorio je na pitanja portala Nova.rs o tome da li će Nikola Jovanović, bivši potpredsednik Narodne stranke, ipak preći u redove stranke koju predvodi, nakon što je objavljena fotografija na kojoj se vidi njihov susret u jednom beogradskom kafiću.

Na pitanje novinara da li će Jovanović u SSP, Đilas odgovara:

„Neće. Kao što znate, Nikola Jovanović se povukao iz politike zbog neprikladnih reči koje je koristio u toku tajno snimanog kafanskog razgovora. Podneo je ostavku i  na mesto odbornika, što je retkost u srpskoj politici.
Kako bi neko ko se povukao iz politike mogao da dođe u SSP da bi se bavio politikom? Nikako.“, navodi Đilas.

Predsednik SSP pita se da li portal Nova.rs „primećuje koliko je nelogično“ postavljeno pitanje.

Podsećamo, portal Nova.rs objavio je danas fotografiju na kojo se vidi susret dvojice političara u jednom beogradskom kafiću.

Foto:Nova.rs

O Jovanoviću je politička čaršija razglabala nedeljama nakon što se u javnosti pojavio snimak tjanog razgovora u kom je izneo grube ocene usmerene prema Vuku Jeremiću, svom predsedniku stranke.

„Da li ti znaš kakvu aluziju i impresiju i asocijaciju izaziva prezime Pozderac u mojim krajevima? Nema čoveka koji mi nije rekao „beži od Tog Pozderca“, rekao je Jovanović, a Jeremića nazvao „polu Bošnjakom“.

U istom serijalu tajnih razgovora, Jovanović je sagovorniku rekao da prelazi u SSP, gde će biti jedan od čelnih ljudi. na tu informaciju reagovala je birno Marinika Tepić, potpredsednica SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar