Foto:Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i doskorašnji potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović sreli su se pre nekoliko dana u jednom beogradskom kafiću, javlja za portal Nova.rs "očevidac" susreta, podgrevajući glasine o saradnji Jovanovića i Đilasa, aktuelne poslednjih meseci.

Nije poznato o čemu su govorila dvojica političara, ali sudeći prema predistoriji političkih spekulacija, jasno je da je tema mogla biti politička saradnja.

O Jovanoviću je politička čaršija razglabala nedeljama nakon što se u javnosti pojavio snimak tjanog razgovora u kom je izneo grube ocene usmerene prema Vuku Jeremiću, svom predsedniku stranke.

Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Da li ti znaš kakvu aluziju i impresiju i asocijaciju izaziva prezime Pozderac u mojim krajevima? Nema čoveka koji mi nije rekao „beži od Tog Pozderca“, rekao je Jovanović, a Jeremića nazvao „polu Bošnjakom“.

U istom serijalu tajnih razgovora, Jovanović je sagovorniku rekao da prelazi u SSP, gde će biti jedan od čelnih ljudi. na tu informaciju reagovala je birno Marinika Tepić, potpredsednica SSP.

“Neprihvatljivo je to što je on uradio, da je njegovo mišljenje da se ljudi i dalje tretiraju na osnovu svoje nacionalne pripadnosti, pa to ni radikali više ne rade”, rekla je Tepić, aludirajući da navodno mišljenje koje je Jovanović izneo o Jeremiću nazvavši ga “polu Bošnjakom”. Na pitanje da li će Nikola Jovanović imati budućnost u SSP, Tepić  je rekla da “ako se ona bude pitala – ne”.

I sam Đilas je rekao da je pomenutim izjavmaa Jovanović sam sebe diskvalifikovao iz potencijalne saradnje, a njegov bivši predsednik Jeremić je rekao da saradnja više nije moguća. Jovanović se, preko noći, našao u nebranom grožđu.

Da li ova fotografija najavljuje njegovo političko „uskrsnuće“?

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare