Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas uputio je danas pismo komesaru za proširenje EU Oliveru Varheljiju i predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen u kojem im se zahvaljuje na brzoj reakciji komesara Evropske komisije Kirijakidesa i Valeana na pismo srpske opozicije, pripisujući opoziciji zasluge za obezbeđivanje vakcine protiv Covid-19 za Srbiju i ceo Zapadni Balkan.

Prema saopštenju SSP, inicijativa opozicije, kao i odgovor visokih predstavnika EU, doveli su kako tvrdi Ðias do toga da se Srbija pridružila COVAX programu obezbeđivanja i unapređenja tržišta vakcina EU.

Ðilas istovremeno tvrdi da u Srbiji ne postoje pouzdani podaci o tome kada, kako i ko će se i sa kojom vakcinom vakcinisati, pa u pismu EU zvaničnicima navodi kako to „stvara konfuziju i širi strah među ljudima“ te to dovodi u vezu sa navodnim ubeđivanjem vlast, koje traje, kako kažu mesecima, da će Srbija sama proizvoditi vakcinu.

On je, kako se navodi u saopštenju ŠP, „zatražio od EU da uključi Srbiju i države Zapadnog Balkana u proces vakcinacije istim vakcinama koje će biti korišćene u EU“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare