Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Direktor EPS Milorad Grčić reagovao je danas na optužbe koje mu je uputila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, saopštenjem u kom je naveo da je "iznuđivala reket" da bi "ćutala o nepostojećim aferama", a sada je na njegove reči reagovao Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

„Istina najviše boli. Kada živite u svetu laži, svaka istina pogađa kao strela. Na istine koje izgovara potpredsednica SSP Marinika Tepić, odgovor Milorada Grčića, koga ta istina najviše pogađa je kleveta. Najprizemnija. Od Grčića, istini za volju, i ne očekujem bilo kakav smislen odgovor, ali optužbe koje je izrekao su besprizorne. Džaba Grčiću, džaba laži i podmetanja, valjda će ti tvoji reći, ako već ne znaš: Marinika neće stati!“, poručio je Dragan Đilas direktoru EPS.

Podsetimo, Marinika Tepić je danas ispred sedišta Elektroprivrede Srbije govorila o planu Vlade, prema kom će EPS biti podeljen na nekoliko nezavisnih firmi, te navela da se priprema privatizacija javnog preduzeća.

Tepić je još istakla da je pre četiri godine ta kompanija poslovala pozitivno, a da je danas gubitaš, kao i da je problem u direktoru Grčiću.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Da li je lakše osakatiti EPS, i 13.000 radnika žrtvovati, umesto jednog čoveka. Ovde se ne radi u reformi, nego o uvodu u privatizaciju. Iskustvo nam govori da su sve privatizacije Elektroprivreda u regionu neslavno završene. Njegova vrednost (EPS) će se reformom prepoloviti. Zahtevam da se momentalno stavi van snage zaključak Vlade i prekine rasparčavanje EPS, zahtevam hitnu smenu Grčića i hitan izbor profesionalnog menadžmenta. EPS je naš i meni je samo stalo da EPS bude profitabilna kompanija”, rekla je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare