Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Đilas tvrdi da između njega i Vuka Jeremića, čija je Narodna stranka (NS) osnovala odvojenu odborničku grupu u Skupštini grada, nema trzavica, niti ličnih nesuglasica.

Na pitanje novinara kako će izgledati dalja saradnja sa NS i da li je formiranje odvojenih odborničkih grupa nastavak daljeg razjedinjavanja opozicije, Đilas je rekao da je stav S SP da je neophodna saradnja svih “istinskih“ opozicionih organizacija u Srbiji, bez obzira na njihova neslaganja.

“Nemam nikakve lične probleme sa Jeremićem, ne mislimo o svemu isto, zato i jesmo u različitim strankama“, rekao je Đilas.

Lider SSP kaže da narod očekuje da opozicija pokaže jedinstvo u borbi za izborne uslove u pregovorima, koji će se odvijati uz posredovanje EP, a koje, kako kaže, ne očekuje pre februara ili marta sledeće godine.

On, takođe, smatra da dijalog vlasti i opozicije ne treba da traje “neograničeno“, već da opozicija treba izađe sa jasnim i konkretnim zahtevima koji se, pre svega, odnose na medije i kontrolu izbora.

PROČITAJTE JOŠ:

Đilas je odbacio i navode da je Most na Adi otvoren u novogodišnjoj noći 31. decembra 2011. godine zbog izborne kampanje, uz obrazloženje da je most pušten četiri meseca ranije, a ne dve nedelje pred izbore.

On je dodao da je ceo proces izgradnje tog mosta bio pod nadzorom Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je, kaže, finansirala taj projekat.

Djilas je kritikovao i novu vladu, navodeći da je budžetom za sledeću godinu predviđeno odobravanje zajmova i kredita u iznosu od 14,55 milijardi evra, zbog čega će, kako tvrdi, dug Srbije dostići 50 milijardi evra.

Lider S SP je ponovio navode da će Er Srbija koštati državu 600 miliona evra i dodao da su za taj novac lekari u Srbiji tri godine mogli da imaju platu od najmanje 1.000 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare