Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova S

Brat Siniše Malog, brat Ane Brnabić, brat Aleksandra Vučića... Svi oni itekako su prisutni u javnosti poslednjih godina zbog sumnjivih radnji u kojima su navodno učestvovali, pa je režim izgleda odlučio da jednog, prema njihovim tvrdnjama takođe sumnjivog brata, podvali i opoziciji.

Ni korona, ni ekonomija, ni Kosovo. Srbija ima mnogo veći problem, a on se zove… – Gojko Đilas. Ko je Gojko Đilas? Poslanici su prethodnih dana u Narodnoj skupštini o njemu naširoko raspravljali:

„Hoćete sad da nas ubedite da je Gojko Đilas brat AV? Neće to ići. Prezime ne odgovara“; „Kako je Đilasov brat stekao toliko bogatstvo, 29 stanova…“; „Zapamtite još jednom ovo lice…“

Kako je to brat lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa postao tema broj jedan u prorežimskom delu javnosti, i još bitnije – kako je imovina Gojka Đilasa postala pitanje od državne važnosti i glavna tema u Skupštini Srbije?

„Naprosto proizvodnja neprijatelja. Ovo što se nama dešava to je ŽIvotinjska farma, ko nije čitao nek čita, ko nije gledao ima i crtani pa može crtani da vidi, 20 bukvalno mi živimo Živ farmu. Sada je Vučić dobio jednog konkurenta ili ga stvara ovim metodama, msm da Vučić ima tu jednu dvostruku strategiju, prva je da kaže Evo šta rade braća ovih drugih, ko je tu neko meni nešto da zameri, čime stvara tu priču da su svi oni isti pa kad su isti što bi se zamerali jednima da bismo iste doveli na vlast“, kaže za NovaS politikolog Mladen Mrdalj.

Gojkov takoreći kolega, Andrej Vučić, odavno je najpoznatiji brat u ovoj zemlji. To otvara pitanje je li čitava priča oko Đilasa spinovana kako bi se relativizovala uloga koju Andrej Vučić ima u naprednjačkom sistemu vladanja?

„Drugi deo strategije je u tome da opoziciju nekako skoncentriše na Đilasa, da Đilas se tom negativnom kampanjom stvara kao pozitivan lider opozicije, a pošto je Đilasa lako oblatiti u medijima, onda na taj način Vučić dobija ono što ja zovem politička mica trakalica, kako god okrene, on dobija“, dodaje Mrdalj.

Foto: NOVA S

A priču je okrenuo i sam Đilas, Dragan, napisavši juče: „Samo da znate, Gojku je danas rođendan“.

I za kraj – kako da priča o Đilasu prođe bez Gorana Vesića? Zamenik gradonačelnika Beograda izjavio je da će grad sledeće nedelje podneti krivičnu prijavu protiv NN lica kako bi tužilaštvo ispitalo ko je umešan u navodnu korupciju tokom izgradnje Mosta na Adi. Prorežimski mediji već upućuju na to da je krivac ko drugi nego Dragan Đilas. A možda čitavu priču začine i sa Gojkom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare