Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Lider stranke slobode i pravde Dragan Đilas, reagovao je na Tviteru na pisanja tabloida "o ogromnom novcu koji troši samo za jedno letovanje" i poručio da može da plati i više, ne samo za letovanje nego i za garderobu, i to od novca koji je, kako je napisao, pošteno zaradio. Takođe, dodao je i da ne radi ništa od toga za razliku od Vučića, Vesića i svih iz ove vlasti koji to rade, a ne mogu da objasne odakle im novac.

Naime, Đilas je odmor proveo u letovalištu u Turskoj, a prema pisanju tabloida u pitanju je „ni manje ni više nego mondenski Kemer“.

Oni su čak naveli da hotel „Rixos Premium Tekirova“ u kojem je, kako tvrde, Đilas odseo, „ima 5 zvezdica, a cene jednog noćenja za dvoje kreću se od 400 do 1000 evra“.

Đilas je na to odgovorio:

„Ja letovanje od 4.000 evra plaćam od novca koji sam pošteno zaradio, plativši državi Srbiji porez više desetina miliona evra. I mogu da platim i 17.000 evra za vilu sedam dana na moru u hotelu pored mog, i patike od 600 evra i sako od 5.000 evra. Ali ne radim ništa od toga za razliku od Vučića, Vesića i svih iz ove, ali i mnogih iz prethodnih vlasti, koji to rade i nikome ne mogu da objasne odakle im novac“, napisao je lider SSP na Tviteru.

On je tako aludirao na više nego bahato ponašanje predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i njegovih bliskih saradnika.

Podsetimo, potpredsednik SSP Dejan Bulatović pre nekoliko dana pozvao je Vučića da odgovori odakle mu novac za sako od 700.000 dinara i patike od 70.000, i naglasio da Vučić istovoremeno promoviše da građani žive što skromnije, dok se sam „bahati“.

„U Srbiji više od 500.000 ljudi živi od 12.000 dinara prihoda mesečno. Svako 10. dete u Srbiji je gladno, svako treće se ne hrani adekvatno. A jedna njegova patika košta kao sav ovaj hleb. Jedna patika je dovoljna da se kupi 1.500 hlebova, četvoročlana porodica u naredne tri godine može da ima svaki dan hleb“, rekao je Bulatović novinarima u Pionirskom parku, ispred zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare