Aleksandar Vučić Foto:FoNet/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je danas u Briselu da postoji spisak devet lokacija na Kosovu za koji postoji sumnja da se na njima nalaze ubijeni Srbi. On je naveo da je od premijera Kosova Aljbina Kurtija zatražio da te lokacije budu iskopane, ali je taj njegov zahtev odbijen.

Jedna od važnih tema na današnjem dijalogu bilo je pitanje nestalih. On je naveo da je na tom sastanku pričao koliko je važno da budu otkrivena mesta na kojima je “sahranjen svaki Albanac, svaki Srbin, svaka Albanka, svaka Srpkinja…”.

Vučić je rekao da je albanskoj strani preneo da mu kažu gde se nalazi bilo kakva grobnica i da će Srbija da je otvori, te da je od njih zatražio da daju dozvolu da se otkopa devet lokacija, za koje se sumnja da se na njima nalaze ubijeni Srbi.

To su, kako je dodao, dve lokacije u Klini, jedna u opštini Istok, jedna u Lapušniku, zatim u selu Dojnice, Košare, Meja u Đakovici i Javor u Suvoj Reci.

Vučić je naveo da je taj njegov zahtev odbijen.

“Rekli su da ne može zato što je tu Veljko Odalović na čelu Komisije. A Veljko Odalović je Gering i Gebels valjda. Ja sam rekao da mi više on liči na Gebelsa, nego Odalović“, rekao je Vučić.

Podsećamo, danas je u Briselu nastavljen dijalog Beograda i Prištine, a prvi put zajedno za stolom u okviru dijaloga bili su Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti. Predsednik Srbije naveo je da je dogovoreno da će sledeća runda dijaloga biti održana krajem jula. On je naveo i da su Albanci odbili da razgovaraju o Zajednici srpskih opština, kao i da su zatražili da im hitno kaže kada će Srbija da prizna Kosovo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare