Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Građanski demokratski klub Demokratske stranke zatražio je hitno osolobađanje novinarke portala Nova.rs.

„Novinarka Ana Lalić se bavi profesionalno svojim poslom. Ona govori u ime lekara i sestara koji nemaju zaštitu. Od njenih reči kojima prenosi istinu o stanju u KBC Vojvodine vlastodršci se brane slepom silom“, navodi se u saopštenju demokrata.

„Upozoravamo vas da Srbija jos uvek ima svoj Ustav. U ovom dramatičnomvtrenutku po sve nas potrebno je da čestiti i istinoljubivi ljudi dignu glas protiv ogoljene represije kojom se prikriva nesposobnost i neodgovornost. U ime Ustava i civilizacije u Srbiji, Ana Lalić mora biti na slobodi. Priberite se odmah! Pustite je smesta! Prestanite s progonom!“

Zahtev su potisali Vesna Rakić Vodinelić, Dušan Petričić, Vesna Pešić, Dragoljub Bakić, Zoran Lutovac, Galina Ognjanov, Vida Petrović Škero, Biljana Stojković, Đorđe Pavićević, Danilo Šuković, Dragoljub Gaša Popović, Dragor Hiber, Snježana Milivojević, Savo Manojlović, Gojko Božović, Igor Ginzberg, Žarko Trebješanin, Mikloš Biro, Danilo Šuković, Gordana Matković, Slobodan Prvanović i Ljubomir Jacić.

Da podsetimo sinoć je novinarki protala Nova.rs Ani Lalić određeno zadržavanje od 48 sati u PU u Novom Sadu zbog sumnje da bi mogla da ponovi krivično delo, objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede.