Foto: Goranka Matić

Sećate se prozora sa kojeg je Zoran Đinđić sa uzdignutom pesnicom po ciči zimi hrabrio demonstrante 90-ih godina, koji je tada postao i sve do danas ostao jedan od najprepoznatljivijih zaštitnih znakova Demokratske stranke? Zbog duga za struju u ovim prostorijama DS isključeni su struja i grejanje, a zbog ukupnog dugovanja koji sada dostiže gotovo pet miliona dinara, demokratama preti opasnost da ostanu bez svog najvećeg simbola.

Nedavno su izvršitelji upali i u prostorije DS u Nušićevoj ulici i popisali deo inventara sa ciljem namirivanja duga, što potvrđuje i zamenica predsednika DS Dragana Rakić.

Svesno žrtvovanje 

„Tačno je da su nam bili izvršitelji u Nušićevoj i popisali deo inventara, a tačno je i da su nam isključeni struja i grejanje u prostorijama na Terazijama. Znate kako, mi smo u trenutku kada smo se odlučili za bojkot izbora, znali da ćemo se naći u ovoj situaciji. Kada više niste parlamentarna stranka gubite i povlastice u vezi sniženja zakupa za prostor. Znali smo da će se ovo desiti, da više nećemo imati novca za finansiranje skupih lokacija, ali smo se odlučili da interes građana stavimo ispred interesa stranke“, kaže Rakić za Nova.rs.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako dodaje, u narednom periodu DS će tražiti jeftinije lokale, koje će moći da finansiraju.

Na pitanje da li to znači da će DS definitivno ostati bez lokala na Terazijama, Rakić kaže:

„Mi smo i dalje u tim prostorijama, dugovi su veliki, oni za struju će biti regulisani, ne znam da li ćemo uspeti da zadržimo Terazije, ali nadam se da hoćemo“.

Božović: Ostaćemo bez svega 

Iz one druge struje u DS, koja je predvođena Branislavom Lečićem, kažu da o tome u ovom trenutku nema ni govora, jer DS duguje oko pet miliona za ove prostorije i nemoguće je i zamisliti da stranka može da obezbedi ovaj novac.

Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Bivši poslanik DS Balša Božović za Nova.rs kaže da demokratama preti opasnost da ostanu praktično bez svega.

„Struja je isključena na Terazijama zato što je dug došao do dva miliona, a ukupno se za ovaj prostor duguje oko pet miliona. Poslednje plaćanje mislim da sam obavio ja dok sam bio predsednik gradskog odbora, što bi bilo otprilike pre dve godine. Lutovac ostaje bez prostorija, bez odbora širom Srbije, jer ljudi nemaju prostorije u kojima bi se sastali“, kaže Božović.

Još jedan od bivših poslanika DS Radoslav Milojičić Kena dodaje da je sramota da DS ostane bez simbola Zorana Đinđića i Demokratske stranke uopšte.

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/bb

 

“ Svi prethodni predsednici su nešto uplaćivali, u ratama, a Lutovac ništa nije uplatio pola godine. Da toliko nije moglo da se uradi, da se sačuvaju Terazije, to nikada neću moći da razumem“, zaključuje Milojičić.

 

Rakić: Nove prostorije u Nišu

Zamenica predsednika DS Dragana Rakić u razgovoru za Nova.rs rekla je da su upravo danas otvorene nove prostorije ove stranke u Nišu, koje se nalaze u tržnom centru „Ambasador“. O ovome je Rakić obavestila javnost i na Tviteru, uz poziv novim snagama da im se pridruže.

 

 

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare