Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Demokrate centralne i istočne Srbije su "uz Zorana Lutovca" i neće učestvovati u radu na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, koja je kako tvrde, zakazana nelegalno za 17. maj 2020.godine, saopšteno je danas.

Grupa gradskih i opštinskih odbora sa teritorije centralne Srbije, Šumadije i istočne Srbije izdala je zajedničko saopštenje povodom pokušaja manje grupe članova Glavnog odbora Demokratske stranke, da zakažu i održe sednicu GO, 17. maja u Sava centru u Beogradu, uz odobrenje ministra Zlatibora Lončara.

Navodi se da su u prethodna dva dana to već učinili skoro svi gradski i opštinski odbori iz Zapadne Srbije i Vojvodine.

U zajedničkom saopštenju se navodi da je predlog o zakazivanju ove sednice u suprotnosti sa statutom DS i da je i sednica zakazana nelegalno, odnosno falsifikovanjem potpisa pojedinih članova.

„Obaveštavamo javnost da predstavnici odbora koji su potpisnici ovog pisma neće učestvovati u radu na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, zakazanoj za 17.maj 2020“ navodi se u saopštenju.

Najoštrije su osudili ljude koji su u tome učestvovali i traže od predsednika i rukovodstva Demokratske stranke da, u skladu sa zakonom, hitno reaguju.

„Ovo je pokušaj jedne grupe ljudi vođene borbom za svoja poslanička mesta, da na silu promeni politiku Demokratske stranke, kako bi dali legitimitet lažnim izborima Aleksandra Vučića. Brza reakcija Zlatibora Lončara jasno pokazuje pozadinu ovog sramnog čina“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na članovima Demokratske stranke i demokratskoj javnosti da spreče Vučićevo otimanje Demokratske stranke.

„Ovo vam neće proći! Pravih demokrata je mnogo više“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Njega je medijima u Kragujevcu dostavio Gradski odbor DS u kome je Beti potvrdjeno da su to zajednički stavovi gradskih obora DS Zaječara, Kruševca, Kraljeva, opštinskih odbora u Sokobanji, Boru, Majdanpeku, Ćupriji, Rekovcu ,Aleksincu, Arandjelovcu i Kniću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare