Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Rukovodstva Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde položili su danas vence u Aleji zaslužnih građana na grob ubijenog premijera i predsednika DS Zorana Đinđića.

Na čelu delegacije DS, bio je Zoran Lutovac koji je rekao da je na današnji dan 2003. godine ubijen ne samo lider DS i predsednik Vlade Srbije nego i reforme.

„Oni koji su pucali, pucali su u reforme i u modernizaciju Srbije. U promene koje su nam bile neophodne. Licermerno je da se mnogi od onih koji su se radovali na taj dan danas pozivaju na Zorana Đinđića“, rekao je Lutovac.

On je ocenio da oni na taj način žele simbolično „da se operu“.

„A sa druge strane, sve što rade suprotno je od onoga što je radio Đinđić. Upravo rade na zaustavljanju onoga što je on započeo a to je moderna Srbija i stvaranje demokratske i uređene zemlje“, rekao je Lutovac.

U delegaciji DS su, osim Lutovca, bili i Nada Kolundžija, Branislav Lečić, Slobodan Milosavljević, Radoslav Milojičić, Aleksandra Jerkov i drugi.

Nakon delegacije DS, venac na grob Zorana Đinđića položili i predstavnici Stranke slobode i pravde. Cveće su položili predsednik stranke Drgana Ðilas, kao i funkcioneri Marko Bastać i Borko Stefanović.

Zoran Ðinđić ubijen je na današnji dan pre 17 godina u atentatu u dvorištu Vlade Srbije.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram