Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Liberalno demokratska partija saopštila je danas da zbog širenja koronavirusa 12. marta neće biti održana šetnja u čast premijera Srbije Zorana Đinđića, koju ju je ta stranka tradicionalno organizovala prethodnih godina povodom godišnjice njegovog ubistva.

Ovo je prvi put posle više godina da se tradiconalna šetnja posvećena tragično nastradalom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću neće održati.

„Liberalno-demokratska partija obaveštava javnost, svoje članove i simpatizere da u četvrtak, 12. marta, neće biti održana tradicionalna šetnja u čast Zorana Đinđića.  Komplikacije usled širenja koronavirusa u Srbiji zaslužuju ozbiljno i odgovorno ponašanje, a okupljanje većeg broja ljudi na jednom mestu nije nešto što se preporučuje u ovim danima i nedeljama“, navodi se u saopštenju.

Iz LDP-a poručuju da će delagacija te partije, predvođena predsednikom Čedomirom Jovanovićem, položiti cveće u dvorištu Vlade Republike Srbije, na mestu gde je ubijen Zoran Đinđić, u četvrtak, 12. marta, u 12:30 časova.

Takođe, ni Demokratska stranka ove godine neće organizovati masovna okupljanja u čast Zorana Đinđića.

Podsetimo, zbog organizovanja ubistva premijera na po 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant policijske jedinice „Crvenih beretki“ Milorad Ulemek i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik, dok politička pozadina ubistva nikada nije otkrivena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram