Foto: Kosovo online

Specijalci ROSU večeras su na putu Lučka Reka-Gazivode kod mesta Ribnjak zaustavili i više od sat vremena brutalno maltretirali Davora Markovića i njegovog sina Andriju iz Zubinog Potoka. Davoru i njegovom dvadesetdvogodišnjem sinu, koji je zadobio povredu glave, zbog pretrpljenog šoka i povreda u ambulanti u Zubinom Potoku ukazana je prva pomoć.

Markovići su reporteru Kosovo onlajn detaljno ispričali detalje drame koju su preživeli.

„Vraćali smo se iz sela, kad smo u mraku videli ROSU policajce koji su nas zaustavili i odmah izbacili iz auta. Bez ikakvog razloga su nas bacili na asfalt i Andrija je glavom udario. Onda su nas ubacili u kanal pored puta koji je pun blata i vode. Tu su nas držali više od sata“, priča Davor Marković za Kosovo onlajn.

PROČITAJTE JOŠ:

Po njegovim rečima, dok su ležali u kanalu iz oklopnih vozila ROSU specijalaca čula se duga pucnjava ka okolnim brdima.

Foto: Kosovo online

„Pucali su ka selima gore. Nas su držali u onom blatu, izuli nam čizme i čarape. Udarali su nas po nogama. U šoku sam. Imam pritisak veliki. Sin mi je povređen, žena kad je čula šta se desilo dobila je pritisak 200“ govori nam u dahu Davor.

Marković kaže da su specijalci imali neke spiskove u rukama.

„Imali su spiskove i pitali nas za neke ljude da li ih znamo. Traže Srbe po spiskovima. Pitali su nas za čoveka sa imenom Zoran Marković. Rekao sam da ga ne znam. Posle sat i više su nas pustili da idemo. U potpunom sam šoku. Nije mi nikako dobro. Ne znam šta je ovo“, rekao je Davor Marković.

BONUS VIDEO: Srbi postavljaju barikade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare