Foto:Vesna lalić/Nova.ts Tanjug/Strahinja Acimovic

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je nedavno komentarisala izjave reditelja Gorana Markovića o Aleksandru Vučiću rekavši da je u pitanju "ogromna količina mržnje i agresije", danas je donekle ublažila svoj stav.

Goran Marković je nedavno naveo da se nada da će Vučić imati pred očima „kraj Čaušeskua“ i da će se „povući bez krvi“. Nakon toga usledila je reakcije ministarke, koja je putem svog Instagram naloga uputila niz uvredljivih komentara na račun reditelja, prenosi N1.

„Кaže da je depresivano potišten. Govori da treba streljati predsednika Srbije Aleksandra Vučića! O krvi govori kao o vodi. Pričinjavaju mu se logori za ljude. Srbija mu je „dno dna“. Bernar Anri Levi mu je „vrh vrhova“! Ogroman novac koji je dobio od RTS-a za snimanje serija i filmova čuva za crne dane. U flešbekovima vidi Prag“, navela je ministarka. „Кaže da bi voleo kad poraste da bude Кusturica. Mrzi Daru, a voli Aidu. Napominje da voli partizane, a mrzi četnike. Srbi mu se gade. Film o Golom otoku mu je i dalje opsesija. U tom ‘filmu’ on sebe vidi kao komandanta logora. Bacio bi sve u Petrovu rupu! Ili, sa prijateljem Levijem, sve Srbe odveo u Žutu kuću“, napisala je Darija Kisić Tepavčević.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dijagnoza: Frustriran i agresivan, umetnički impotentan, bez nacionalnog identiteta“, zaključila je ona.

„Nisam se izjašnjavala ni putem izjave, ni intervjua o ovome, objava je, kao što znate, izašla na mom privatnom Instagram profilu. I ponavljam: moj lični stav, a nadam se da je takav stav i svakog građanina Srbije, da bilo ko, bez obzira na pol, profesiju, etničku pripadnost, profesionalna dostignuća, nema pravo da drugoj osobi stavlja metu na čelo, ni da poziva na bilo kakvo nasilje i agresivnost“, kazala je danas Kisić Tepavčević.

Smatra i da je „bila prilično jasna i prilikom navođenja izjave“.

„Ono što vidim da je bilo pregršt različitih uvredljivih komentara, imajuću u vidu i da gospodin Marković nije želeo da probudi takvu vrstu retorike koja će biti obojena, kako sam je već nazvala, krvavim slovima. Većina takvih komentara nije komentarisala velika dostignuća reditelja Markovića, već su bili prebojeni tom agresivnom bojom, ličnim pretnjama i neumesnim komentarima“, rekla je ministarka.

Kako je dodala, sigurna je da to „nije bila namera ni Gorana Markovića“.

BONUS VIDEO: Goran Marković na protestu Ekološkog ustanka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare