„Sukob Vučića i Stefanovića šahovska partija u kojoj trguju“

Emisije 17. maj. 202120:23 > 20:42
Podeli:
Boban Stojanović, Ranko Pivljanin, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Šta se dešava sa SNS, znamo li šta je formalni razlog zbog kog se odbori SNS izjašnjavaju o smeni Nebojše Stefanovića i kakvu političku promenu donosi ovaj "raskol" u partiji - u emisiji "Među nama" govorili su kolumnista portala Nova.rs Ranko Pivljanin i politički analitičar Boban Stojanović.

Na pitanje koji je najveći greh Nebojše Stefanovića i zbog čega je pušten niz vodu, Pivljanin je kazao da to nije jedan greh i da je problem možda nastao onog trenutka kada je Vučić prepustio Stefanoviću palicu koordinatora službi bezbednosti, palicu MUP, obećao mu da će biti njegov naslednik…

„To je jedna strana priče. Druga, koja mi je upečatljivija, jeste odlazak Nebojše Stefanovića u Ameriku 2019. godine. Tamo su ga sačekali domaćini službe bezbednosti Amerike. Treća strana su te paralelne strukture u MUP-u. Međutim, meni se čini da je nama podmetnuta jedna priča koja traje kao ona serija Ljovisna, bez da joj se nazire kraj. Vi danas u režimskim tabloidima nemate nijednu reč o tome, samo jednu vesticu“, kazao je Pivljanin u Među nama.

Boban Stojanović, Ranko Pivljanin, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Boban Stojanović kaže da se treba vratiti na početak i postaviti pitanje: ko je Nebojša Stefanović?

„On je jedan od najbližih i prijatelja i saradnika Aleksandra Vučića od 2004. godine i Nebojša Stefanović je, nakon što je SNS preuzela vlast, prvo dobio jako važnu poziciju predsednika Narodne skupštine, nakon toga verovatno najvažnije Ministarstvo unutrašnjh poslova na čijem čelu se zadržao šest godina. Iza njega ima milion afera. Njega je javnost na neki način maltretirala sa tim aferama od doktorata, od Savamale… Vučić ga je branio i čuvao, bio mu je najbliži saradnik, privijao ga na grudi i izgledalo je nemoguće da njih dvojica dođu u nekakvu vrstu sukoba i za mene je ovo jako važna stvar. Verujem da je ovo najveći potres na političkoj sceni. Opozicija nije nikada uspela da napravi nešto ovako važno i moćno, kao što je ovaj sukob“, kazao je Stojanović.

Boban Stojanović, Ranko Pivljanin, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Pivljanin je izrazio zabrinutost da ono što je suština sukoba Vučića i Stefanovića, može zauvek ostati tajna za građane Srbije.

„Ono što je po meni suština a što svi mi prenebegavamo jeste da nepočinstva, koja vezuju ovu dvojicu, i taj svileni gajtan koji ih vezuje, mi o tome nećemo znati ništa. Oni su u nekoj fazi, ja bih rekao, pregovora, tajnih ili diskretnih, da se utvrdi Stefanovićeva omerta, da se utvrdi refundiranje toga što on zna, odnosno da mu se revanšira, i oni su na jedan perverzan način bliskije vezani, to neprijateljstvo ih veže više nego što je nekada ljubav, kada su bili u dobrim odnosima. Tamo je neko trgovao oružjem, neko je zasađivao plantaže marihuane, neko je pravio paralelne strukture u MUP… Nakupilo se toliko toga i igra se šahovska partija u kojoj njih dvojica trguju“, kazao je Pivljanin.

Pogledajte celo gostovanje:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar