Mijomir Pelemiš Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Samo par nedelja nakon što je "najzaslužnijima u borbi protiv korona virusa" podelio odlikovanja, predsednik Srbije nije odustao od te prakse ni danas.

Vučić je uručio odlikovanja za zasluge na suzbijanju epidemije korona virusa lekarima kojima je to priznanje pripalo povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra. Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovan je infektolog Mijomir Pelemiš, bivši direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije i aktuelni član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije.

PROČITAJTE JOŠ:

Karađorđevom zvezdom drugog stepena odlikovani su epidemiolog Branislav Tiodorović, direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović i direktorka Instituta za onkologiju radiologiju KCS Danica Grujičić.

Danica Grujičić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena Vučić je odlikovao zamenicu direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Ivanu Milošević, specijalistu anesteziologije u Kliničkom centru Srbije Nebojšu Lađevića, direktorku Kliničko-bolničkog centra „Bežanijska kosa“ Mariju Zdravković i direktora Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmila Jankovića.

Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su direktor KBC „Dr Dragiša Mišović“ Vladimir Djukić, anesteziolog te zdravstvene ustanove Vladimir Radović, medicinska sestra KBC Radica Avramović kao i higijeničarka na Klinici za infektivne i tropske bolesti Ana Stojković.

Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare