Foto:Screenshot/RTS

Ukoliko dođe do ujedinjenja opozicije pred naredne parlamentarne izbore, mislim da je važno da se stvori zajednički front koji će biti odgovor na to i da Socijalistička partija Srbije (SPS) i Srpska napredna stranka (SNS) na te izbore idu zajedno, izjavio je večeras za RTS lider SPS Ivica Dačić.

Na pitanje da li je pitao i stranku za mišljenje o zajedničkom nastupu sa SNS, Dačić je u emisiji „Upitnik“ odgovorio da nije.

„Dok sam predsednik SPS, strateške odluke donosiću ja“, poručio je, i dodao da su mu, za razliku čak i od nekih glasača njegove partije, važnija „politička“ mesta, poput njegovog na čelu Skupštine, nego direktorske i ministarske fotelje.

„Zbog direktora i ministara sam imao samo probleme – potrebna mi je politička pozornica“, kaže Dačić, kome je upućeno i pitanje kako se nosi sa činjenicom da je SPS na prethodnim izborima dobio 200.000 glasova manje nego ranije.

„SPS se nije suočavao sa nekom malom preraspodelom moći, već sa cunamijem – prvo 5. oktobra, a potom i sa Vučićevim dolaskom na vlast. Preživeli smo i danas imamo 10,5 odsto podrške, a neke stranke više ne postoje. Gde su oni, a gde sam ja?“ zapitao je Dačić.