Ivica Dacic SPS Socijalisticka partija Srbije
Ivica Dačić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da je Srpska napredna stranka spremna za nastavak saradnje sa socijalistima "i sada i posle narednih izbora". Dačić je to izjavio nakon sastanka rukovodstva dve partije u sedištu SPS-a na Studentskom trgu.

On smatra da je prirodno da se njihove dve stranke udruže s obzirom na to da i opozicija planira ujedinjenje.

Dačić je rekao da su razgovarali o ciljevima, politici, očuvanju Kosova i Metohije, nacionalnim interesima.

„Zajednička odluka, koju je i predsednik Vučić rekao na sastanku, da je on spreman za nastavak saradnje sa nama. Takođe, i mi smo spremni da nastavimo saradnju sa SNS“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je lider naprednjaka ostavio socijalistima mogućnost da se opredele kakva će ta saradnja biti – da li će nastupati na jednoj ili dve liste na izborima i da li će imati zajedničkog predsedničkog kandidata ili ne.

On je istakao da njih zanima napredak zemlje i državni interes, a ne neka kadrovska pitanja, a kada su u pitanju izbori, utvrdili su da je najbolje da se kandiduje jedan zajednički kandidat.

„Jasno je da ne planiramo da podržimo nekog sekretara ili potpredsednika, već predsednika SNS kao kandidata za predsednika Srbije. Međutim, ta tema nije bila danas na stolu, samo smo razgovarali o zajedničkom pristupu, a kakvu će formu taj pristup imati, nismo utvrdili do kraja“, rekao je Dačić nakon sastanka.

Na kraju obraćanja je rekao i da se sve dogovoreno odnosi i na njihove koalicione partnere, stranku „Jedinstvene Srbije“.

Sastanak je, kako je rekao, protekao u konstruktivoj atmosferi i zahvalio se vrhu SNS što su došli u sedište socijalista.

Govoreći o međustranačkom dijalogu, Dačić koji je i predsednik Skupštine Srbije, naveo je da će 10, 11. septembra biti nastavljeni razgovori sa strankama, a 17. sa evroparlamentarcima.

Sastanak rukovodstva SNS i SPS održan je u sedištu socijalista na Studentskom trgu. Počeo je oko 16  sati, a prisustvovali su mu predsednik SNS Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, potpredsednici SNS Aleksandar Šapić, Marija Obradović, Miloš Vučević, Milenko Jovanov i predsednik IO Darko Glišić, dok su u deleaciji socijalista bili funkcioneri te stranke Branko Ružić, Dušan Bajatović, Predrag Marković, Novica Tončev i Slavica Đukić Dejanović.

BONUS VIDEO: Đilas o pregovorima sa EU I SNS 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar