Vučić i Dačić Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Iako je zbog koalicije sa SNS u poslednjih devet godina SPS izgubio više od 230.000 glasača, lider socijalista Ivica Dačić zalaže se za zajednički nastup sa naprednjacima na svim izborima koji budu raspisani i jednog predsedničkog kandidata, odnosno Aleksandra Vučića. Međutim, kako saznaje “Nova”, nameri Dačića protivi se deo članstva, pre svega socijalisti sa lokala, koji su godinama unazad imali niz sukoba sa SNS, pa čak i fizičke okršaje.

Predsednički, beogradski i vanredni parlamentarni izbori trebalo bi da budu održani krajem marta ili početkom aprila, a Ivica Dačić smatra da i vladajuće stranke na njih treba da idu u jednoj koloni. Dačić je gostujući na TV Prva rekao da u slučaju da opozicija ide ka ukrupnjavanju i vladajuća većina bi trebalo da izađe na izbore u koaliciji.

“U tom slučaju mislim da bi trebalo imati jednog predsedničkog kandidata i zajednički nastup na svim izborima koji budu raspisani”, naveo je on.

Zajednički sastanci na kojima bi se o tome razgovaralo, prema najavama trebalo bi da krenu u narednih nekoliko dana.

Ovakav stav Dačića nije iznenađenje, budući da je SPS i na prethodnim predsedničkim izborima podržao kandidata SNS Aleksandra Vučića. Ipak, zajednička koalicija sa naprednjacima, koji bi predvodili taj savez, za SPS bila bi presedan.

Tome se prema saznanjima lista “Nova” protivi deo članstva, odnosno socijalisti sa lokala, koji su nezadovoljni ponašanjem članova SNS prema SPS. Kako navodi naš izvor, primera radi, u samo jednoj opštini u kojoj su socijalisti na vlasti smenjeno je sedam direktora osnovnih i srednjih škola, koji su izabrani na njihov predlog.

KOMPLETAN TEKST ČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU NOVINA „NOVA“

BONUS VIDEO Nesvakidašnja kontrola izbora u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare