Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Srbija aktivno sarađuje na istragama u otkrivanju nestalih osoba i potencijalnih grobnica na predlog Prištine, dok druga strana ne postupa tako, kaže predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

On je rekao da je Srbija tražila proveru pet lokacija, a da vlasti u Prištini „ne žele nijednu da provere“.

Dačić je za radio Sputnjik istakao kako je došlo vreme za pravdu za srpske žrtve i da je dokaz za to formiranje novog suda u Hagu, pod pritiskom međunarodne zajednice, koji će suditi za zločine Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) prema Srbima, preneo je SPS u saopštenju.

Dačić, koji je i predsednik SPS, kaže i da u Srbiji niko ne sprečava da se bilo šta otkrije i da se sankcionišu krivci, dodajući da su svedoci u slučajevima protiv vrha OVK uvek bili pod velikim pritiscima i da će ih sigurno biti i sad, ali da je situacija danas drugačija u odnosu na vreme ugašenog Haškog tribunala.

Komentarišući optužbe iz Prištine da je navodno počinio ratne zločine na KiM i pozive da bude saslušan pred sudom, Dačić je rekao da se devedesetih nije bavio državnim poslovima, već da je bio portparol SPS.

Dačić je rekao i da se iz nedelje u nedelju zaseda u Skupštini Srbije, te da će sledeće nedelje biti održana sednica Skupštine posvećena ratifikaciji međunarodnih sporazuma i izmenama nekoliko zakona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar