Ivica Dačić Foto:Božana Pavlica/FoNet

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas je rekao da ta institucija nema nikakve veze sa cenama pića i hrane u skupštinskom restoranu i da ih ona ne određuje.

Dačić je rekao za televiziju Prva na pitanje da li je promena niskih cena u tom restoranu predviđena rebalansom budžeta da cene određuje Uprava za zajedničke poslove republičkih organa.

„Skupština nema nikakve veze sa tim, poslanici naročito…“, rekao je Dačić.

On smatra da nije dobro što se ta uprava dosada nije izjasnila, niti dala neko saopštenje u vezi s cenama hrane i pića u skupštinskom restoranu.

„Njima je lakše da se usmeri pažnja prema Skupštini“, kazao je Dačić, dodajući da restorani u državnim institucijama imaju tretman internih klubova koji nemaju pravo da zarađuju. To, kako je kazao, znači da prodaju hranu i piće po nabavnim cenama.

Građani i mediji već duže vreme objavljuju primedbe na veoma niske cene u restoranu Narodne skupštine, za koje smatraju da su neadekvatno male u odnosu na prihode poslanika i ostalih koji koriste taj restoran. Oni  svoje nezadovoljstvo dele i na društvenim mrežama na kojima objavljuju i fotografije računa.

Rasprava o rebalansu trajaće 10 sati

Dačić je izjavio i da će sednica parlamenta koja danas počinje i na kojoj će se raspravljati samo o jednoj tački dnevnog reda – predlogu rebalansu budžeta za ovu godinu, trajati duplo više nego je uobičajeno, odnosno o tome će poslanici raspravljati deset sati, a ne pet sati kao što je uobičajeno.

„Ovo je drugi rebalans budžeta ove godine, pre svega zbog pandemije, zbog svih posledica koje je pandemija ostavila na naše društvo, a samim tim i na naš finansijski sistem, odnosno da se država osposobi da reaguje i pomogne i građanima i preduzećima“, rekao je Dačić za TV Prva.

Rebalans budžeta, naveo je, pruža šansu da Srbija i ove godine održi izuzetne rezultate u ekonomiji i pored pandemije.

„Srbija će najverovatnije proći, po svim pokazateljima i prognozama, sa najmanjim padom proizvodnje, odnosno BDP i sa dobrim osnovama da ostvari visoke stope rasta u sledećim godinama, što bi kumulativno moglo da donese u naredne dve godine i rast od 10 posto“, rekao je on.

Dačić je dodao da je to priprema za budžet za iduću godinu koja će uslediti narednog meseca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare