Ivica Dačić Foto:TANJUG / RADE PRELIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić održao je danas Kolegijum s potpredsednicima parlamenta i šefovima poslaničkih grupa i poručio da više neće biti donošenja zakona po hitnom postupku, da će se raditi na tome da se vrati ugled parlamenta, kao i da će se sve loše stvari eliminisati kako bi se baviil suštinom.

Dačić je skupštinskim izveštačima rekao da će svakog utorka održavati redovne Kolegijume u 9 časova i da će se analizirati sve ono što može da se popravi.

„Pošto razni mediji govore o raznim temama, morao sam da se upoznam sa tim zašto kafa toliko košta u restoranu. Još jednom ćemo razmotriti pitanje parkinga ispred parlamenta. Dogovorili smo se da damo nalog generalnom sekretaru da se time bavi. Neću da to bude tema o kojoj izveštavate zato što treba da se vratimo na suštinu“, rekao je Dačić.

Dačić je kazao da su danas na sednici Kolegijuma utvrdili jasna pravila, a jedno od njih je da neće biti donošenja zakona po hitnom postupku, osim ukoliko se ne radi o nekom interesu države, ali će kaže to biti izuzetak, a ne pravilo.

On je istakao da će o svakom zakonu biti organizovano javno slušanje, a kada se bude raspravljalo o rebalansu budžeta i budžetu za narednu godinu neće biti spajanja te tačke sa drugim tačkama i vreme za raspravu će biti duplirano.

„Razgovaramo smo o tome da skupštinski odbori budu aktivni, da razgovaraju sa ministrima iz tih oblasti, ne samo kada je reč o zakonima već i kada su neka druga pitanja aktuelna“, rekao je Dačić.

Dačić je poručio da će Skupština Srbije spremna da da ključni doprinos političkoj stabilnosti Srbije i jedinstvu.