Dačić: Ono što Kurti govori nema veze sa realnošću

Politika 20. jul. 202114:11
Podeli:
Ivica Dačić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić smatra da Srbija treba da bude strpljiva i da stalno ističe svoju opredeljenost za dijalog sa Prištinom, bez obzira na to šta govori premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

„Svi znaju da ono što Kurti govori nema nikakve veze sa realnošću, da je to potpuno van agende dijaloga i da je sve usmereno na to da se ne vratimo na suštinu priče – a to je ispunjavnje onoga što je potpisano – formiranje zajednice srpskih opština i dijalog za dolazak do političkog rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji“, rekao je Dačić Tanjugu komentarišući jučerašnje pregovore u Briselu.

Predsednik Skupštine Srbije je dodao da očekuje da će se sada videti koja strana opstruiše dolazak do nekog rešenja kroz pregovore.

„Veoma je važno da je Srbija bila konstruktivna i da pokazuje dobru volju i veru da nastavi dijalog, jer ovakvo ponašanje Kurtija i prištinske delegacije ima za cilj da opstruiše ove razgovore i da ih obesmisli, da se više ne vode bilo kakvi razgovori , već da se samo ide na pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova“, kaže Dačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar