IVICA DACIC,
Foto: FOTO TANJUG/FEDERATION COUNCIL OF THE FEDERAL ASSEMBLY OF THE RUSSIAN FEDERATION/ VLADISLAV TARASOV/ nr

Predsednik Skupštine Srbije i lider socijalista Ivica Dačić rekao je da se od današnjeg razgovora delegacija Beograda i Prištine ne mogu očekivati neki kapitalni rezultati, već je najvažnije da se oni ponovo vode.

Kada je reč o konkretnim dometima ovog sastanka, neće imati neki kapitalni i važan rezultat, ocenio je Dačić i naglasio da je sada važno da se taj proces vrati u neki kontinuitet, da se razgovori vode.

Lajčak mi je rekao, kada sam bio u Briselu, da će biti potrebno strpljenje i vreme da se oni uključe u dijalog, „da se ponašaju kako je primereno dijalogu“, ilustrovao je Dačić za TV Prva.

Nije problem ovde što kosovski Albanci neće da ispoštuju Briselski sporazum, već to što međunarodna zajednica neće da ih čvršće pritisne da to urade, rekao je Dačić.

To je njihova taktika – jedni potpisuju, drugi odbijaju, menjaju se vlasti i niko ne preuzima odgovornost da realizuju dogovore, napomenuo je on.

Sa (Hašimom) Tačijem je, možda, bilo i najkorektnije razgovarati, jer je on imao neku svest da je potrebno doći do kompromisa, ocenio je Dačić.

Bolje da ipak ima nekih pregovora, nego da se događaju ovakve stvari, ocenio je on odgovarajući na pitanja o prebijanju srpskog dečaka, navodnoj odgovornisti dvojice Srba sa trovanje vode u Dečanima, ili situaciji u Đakovici.

Ako dijaloga nema, onda ćemo doći u situacije da se slične stvari pretvore u pogrom, konstatovao je Dačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar