Ivica Dačić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras da ta stranka nije bila protiv održavanja manifestacije Evroprajd, kao i da "ne vidi zašto je neko bio protiv toga, ako 10 godina nije bilo sukoba".

Dačić je u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink rekao da je bio ministar unutrašnjih poslova i kada je dozvoljavana i zabranjivana parada i podsetio da su bili „ogromni sukobi“ na paradi koja je dozvoljena 2010. godine.

Po njegovim rečima, to što je nekome ovog puta dozvoljeno da šeta, na šta po zakonu ima pravo, „ne znači da mogu da se tolerišu dekadencije, omalovažavanje i skrnavljenje verskih obeležja“.

„To ne sme da se dopušta. I kao što onaj što je udario policajca treba da ide u zatvor, ovi isto treba da se uhapse“, ocenio je Dačić komentarišući fotografije nastale ispred crkve svetog Marka, koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj kazao je da je „protiv diskriminacije homoseksualaca, protiv progona i batinanja“, ali da ne misli da je trebalo dopustiti održavanje parade.

Naveo je da je on iz Haga, gde je služio zatvorsku kaznu, poručivao rukovodstvu njegove stranke da „ne sme da ide da tuče“ na beogradskim ulicama kada su parade, ali da je protiv toga da se „taj način seksualnog života populariše, jer nije prirodan“.

***

BONUS VIDEO: Šta smo videli juče na Evroprajdu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar