Ivica Dačić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Socijalistička partija Srbije i formalno je donela odluku o učešću u novoj vladi i formiranju vlasti na lokalnom nivou. Lider socijalista Ivica Dačić kaže da ni sa predsednikom Srbije ni sa mandatarkom nije razgovarao o personalnim rešenjima i tome koji bi resori pripali SPS-u. Odgovor na pitanje koji resor priželjkuje nasmejao je sve prisutne na konferenciji za medije.

Ivica Dačić je na konferenciji za medije, uoči sednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, rekao da će SPS dati saglasnost da učestvuje u formiranju vlasti na nivou Republike i na nivou lokalnih organa vlasti tamo gde su bili lokalni izbori.

„Kao što znate, ja sam obavio nekoliko razgovora sa predsednikom Vučićem i načelno smo se dogovorili o našoj daljoj saradnji, ali ostaje da se obave ti konkretni razgovori kad je reč o personalnim rešenjima kao i o resorima koji bi pripali našoj partiji odnosno koaliciji“, istakao je lider socijalista.

Odgovarajući na pitanja novinara da li će socijalisti za novu vladu predložiti neka nova lica, lider socijalista je u šali rekao: „Ne mogu pred njima da vam to pričam“. Zatim je ponovio da ništa nije unapred dogovoreno.

„Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali više puta o mnogim temama kod kojih su i političke teme, ali nismo razgovarali dalje o kadrovskim rešenjima, nismo razgovarali ni o tome koji bih ja resor vodio u sledećoj vladi, osim što je on to izjavio na konferenciji za štampu da bih bio prvi potoredsednik Vlade i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti“, napomenuo je Dačić.

Odgovorom na pitanje da li neki resor u narednoj vladi posebno priželjkuje, Dačić je nasmejao prisutne stranačke kolege i novinare, koji su se pitali da li je otkrio više nego što želi ili je reč samo o lapsusu.

„Ne, nemam ja to, u policiji… ahaha u policiji… u politici nema subjektivnosti. Zavisi od objektivne situacije i zavisi od koncepcije glavne političke stranke koja će voditi vladu, o tome ćemo tek razgovarati“, rekao je Dačić dodajući da će se o tome razgovarati kada se Vučić vrati iz Njujorka.

Kaže i da nije ni očekivao da vlada bude brzo formirana imajući u vidu sve događaje u zemlji.

„Kao što znate ja sam uvek bio na raspolaganju, razumem potrebe države. Vučić je svojevremeno predložio da budem ministar spoljnih poslova, predložio je da budem predsednik Skupštine, prema tome, da vidimo šta je njegova koncepcija“, napominje Dačić.

Lider socijalista najavljuje da će i Kongres partije biti održan 17. decembra, a da će pre toga biti izabrano rukovodstvo stranke.

BONUS VIDEO: Sukob Dačića i Obradovića u Skupštini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar