Ivica Dačić Foto: TANJUG/RADE PRELIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni složili su se danas da su odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou i da treba nastaviti sa aktivnostima na njihovom unapređenju.

Dačić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tom prilikom izrazio spremnost da na novoj funkciji nastavi da radi na jačanju prijateljskih odnosa Srbije i Francuske, pre svega kroz intenziviranje saradnje između dva parlamenta.

Informisao je francuskog ambasadora da je u Narodnoj skupštini formirana poslanička grupa prijateljstva sa Francuskom i izrazio nadu da će planirane parlamentarne posete i aktivnosti koje su odložene zbog pandemije biti realizovane tokom sledeće godine.

Obavestio ga je i da će do kraja godine u Narodnoj skupštini biti organizovana sednica koja će biti posvećena razmatranju Izveštaja Evorpske komisije o napretku Republike Srbije za 2020. godinu, a ambasadoru je predočio i planove za nastavak međustaranačkog dijaloga.

Tokom razgovora, razmotrene su mogućnosti unapređenja parlamentarne saradnje, kao i saradnje u okviru organizacije Frankofonije.

Sagovornici su se složili da će razmena poseta predsednika parlamenata doprineti osnaživanju parlamentarne saradnje, a time i ukupnih bilateralnih odnosa.

Ambasador Falkoni je izrazio nadu da će poseta predsednika Senata Francuske, koja je bila planirana za ovu godinu, biti realizovana sledeće godine, nakon stabilizacije zdravstvenih prilika, dodaje se u saopštenju iz Skupštine Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar