Obraćanje Ivice Dačića povodom Ukrajine Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je reagujući na izjavu hrvatskog ministra branitelja Tomislava Medveda da Srbija treba da se svrsta na "pravu stranu" naveo da su Hrvati "pravi majstori da izaberu pravu stranu u svim ratovima".

„Ja mislim da su Hrvati pravi majstori da izaberu stranu i u svim ratovima su znali da izaberu pravu stranu i ne bi me čudilo da već spremaju ruske zastave u očekivanju i da oni dođu sada. Tako su vadili i austrougraske zastave. I Hitlera su masovno dočekivali, pa su posle i Tita masovno dočekivali. Tako da nas oni uče koja je prava strana, stvarno je malo licimerno“, rekao je Dačić na večerašnjoj konferenciji državnog vrha Srbije na kojoj je saopšten zvaničan stav po pitanju rata u Ukrajini.

On je dodao da su se borbe u Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata vodile i posle smrti nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

„I onda oni govore o pravoj strani“, dodao je predsednik Skupštine Srbije.

Ivica Dačić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inače, hrvatski ministar branitelja Tomo Medved rekao je ranije da oko sukoba u Ukrajini očekuje od Srbije da se svrsta na „pravu stranu“.

„Očekujemo da će Srbija prepoznati pravi put i da će se svrstati na pravu stranu istorije. Treba jasno osuditi agresiju na Ukrajinu, nažalost taj rat ostaviće iza sebe ogromne žrtve, stoga moramo da budemo svesni i preuzeti odgovosnot jer ovo je trenutak kada naša generacija donosi odluku o perspektivi budućnosti odnosa“, rekao je on.

Bonus video – Vučić: Stav Srbije u vezi sa krizom u Ukrajini

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare