Ivica Dačić
Ivica Dačić Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da će, kada inicijativa "Kreni-promeni" na pravno valjan način preda parlamentu na verifikaciju narodnu incijitivu (o geološkim istraživanjima u vezi litijuma) to biti urađeno istoga dana.

Dačić je za Televiziju Pink rekao i da je nedavno toj inicijativi iz parlamenta vraćen zahtev za verifikacijom narodne inicijive jer, kako je obrazložio, „nije bila predata na pravno valjan način“.

PROČITAJTE JOŠ

„Poslao sam im pismo i područio ih kako to da urade i kada je budu predali istoga dana ću im verifikovati tu inicijativu“, rekao je on.

Dačić je kritikovao „Kreni-promeni“ jer su, potom, organizovali protest ispred zgrade Predsedništva Srbije, te naveo da predsednik Srbije nema nikave veze sa narodnom inicijativom.

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović je nedavno ocenio da je skupštini Srbije došlo do administrativne opstrukcije u vezi njihove inicijative, a što je negirala premijerka Ana Brnabić.

Rekao je i da je protest ispred zgrade Predsedništva organizovan sa zahtevom da premijerka omogući skupljanje potpisa za narodnu inicijativu za zaustavljanje projekta „Jadar“.

Tražio je i da se garantuje bezbednost onima koji prikupljaju potpise.

Manojlović je na protestu rekao da je zahtev i da se ta narodna inicijativa, nakon sakupljenih 30.000 potpisa stavi na glasanje u skupštini Srbije, pre njenog raspuštanja.

BONUS VIDEO: Protest Kreni-promeni ispred Predsedništva

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar