Da je Vučić ozbiljan koristio bi legalna sredstva za vakcinu

Politika 30. dec. 202023:18
Podeli:
Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je večeras da niko na Kosovu ne bi pravio probleme da je vakcina za kovid-19 koja je podeljena u nekim opštinama na severu Kosova ušla u redovnoj proceduri.

„Imamo briselski sporazum koji nam omogućava formalnu i zvaničnu komunikaciju putem kancelarija za vezu. Da su Srbija i predsednik (Aleksandar Vučić) ozbiljni, koristili bi legalna sredstva za vakcinu i niko ih ne bi zaustavio. Ne postoji državna ni ljudska logika koja bi tražila zabranu vakcina za vakcinaciju određene manjine“, rekao je Hoti za KlanKosova.tv.

Hoti je rekao da su vakcine na Kosovo ušle ilegalno.

„Preduzeli smo potrebne radnje i agencije za sprovođenje zakona istražuju načine na koje su ove vakcine ušle“, rekao je Hoti.

Hoti je rekao da postoji stalna komunikacija da bi se obezbedila vakcinu protiv kovid-19, ali nije mogao da kaže kada se konkretno može očekivati da vakcina stigne na Kosovo.

„Naporno radimo u ovom pravcu, deo smo sporazuma iz kojih ćemo biti snabdeveni sa 20 odsto vakcine, radimo sa Evropskom komisijom da bismo ih obezbedili. Vakcinu ćemo dobiti u istom periodu sa zemljama regiona“, rekao je Hoti.

On je naveo da se očekuje da će Kosovo „uskoro dobiti određenu simboličnu količinu za vakcinaciju lekara, hroničnih bolesnika, najugroženijih kategorija“, kao i da veruje da će masovna vakcinacija početi u martu i aprilu.

Komentari

Vaš komentar