Foto: Ivan Dinić/Nova S

Čime se bavi i sa koje pozicije nastupa u javnosti Cvijetin Milivojević bilo je pitanje koje je večeras u "Utisku nedelje" zanimalo lidera SPAS-a Aleksandra Šapića.

Povod je bila optužba Milivojevića koju je uputio Šapiću, da je prećutno učestvovao na izborima 21. juna, na kojima se Aleksandar Vučić kandidovao za predsednike svih opština i gradonačelnike svih gradova u Srbiji, prihvatajući to kao da je normalno iako je Vučić time prekršio Ustav.

„Vi ste dopustili, svi vi koji ste izašli na lokalne izbore, a niste SNS, da se Vučić kandiduje za predsednike svih opština i gradonačelnike svih gradova“, istakao je Milivojević u „Utisku nedelje“.

Na pitanje Šapića ko je doneo taj zakon da se predsednici opština biraju na način na koji se biraju, odnosno da nema više neposrednog biranja, Milivojević ga je podsetio da je to donela njegova bivša stranka – DS, SRS i DSS. 2004. godine.

Šapić je rekao da je više puta bio protiv tog zakona i kada je bio u DS da je tražio da se promeni smatrajući da na lokalnom nivou treba da se zna koga će građani birati.

Pošto je Milivojević još jednom ukazao na činjenicu da je Šapić učestvovao na izborima na kojima je dozvolio da se predsednik Srbije kandiduje, iako zakon kaže da ne može obavljati drugu javnu delatnost, to ga je izritiralo pa je upitao Milivojevića “sa kojih pozicija sada razgovara, kao politički savetnik, kao analitičar, političar, kao šta…”

“Ako ste čitali novine nekada ja sam bio novinar od 1989. do 2000., radio sam od Politike, Borbe, Blica, Naše borbe. Pratio sam kao hroničar formiranje svih političkih stranaka, pa i vaše bivše i sadašnje, osam godina sam bio predavač na Fakultetu političkih nauka, gde sam predavao predmet Odnosi sa javnošću i imam Agenciju za odnose sa javnošću od 2000 godine“, izneo je Milivojević svoju biografiju.

“Nisam se nikada predstavljao kao politički analitičar. Ja sam po zanimanju politikolog, koji se bavi novinarstvom, komunikolog i nikad nisam bio član ni jedne stranke”, dodao je Milivojević uz opasku “da nije doktorirao” aludirajući na Šapićev plagirani doktorat na Union univerzitetu.

“Sve to znam ali vas nisam to pitao. Pitao sam šta ste na današnji dan, kao šta..vi ste politički savetnik”, konstatovao je Šapić, a na pitanje “Čiji?”, odgovorio da je pročitao na sajtu Milivojevićeve agencije da je radio za SPO, Rasima Ljajića, SPS, DS, kao i za prvog potpredsednika vlade 2012.

“Pogrešno ste vi to pročitali”, odgovorio mu je Milivojević.

Na pitanje da li je, kada je radio sa strankama, tada delio njihove političke stavove, Milivojević je rekao da postoji njegov politički stav kao građanina, a kada radi kao politički konsultant svetuje klijentima ono sto misli da je dobro za njih sa pozicije njihovog programa i političke ambicije i da je o tome Šapić mogao da se informiše.

“Znači, vi imate jednu stvar koju radite za novac. Predstvljate se kao neko ko je politički veoma moralan, postavlja stvari kao da ste jedinica mere i ispravnosti, a onda mi kažete da ste paralelno radili za deset stranaka i uzimali novac”, rekao je Šapić.

Radio sam obuku njihovih aktivista, odgovorio mu je Milivojević dodajući da ne vidi u čemu je tu problem.

“Oni se treniraju moralu u politici, što je vrlo bitna stvar. Treniraju se da sutra završe regularne fakultete, da ne plagiraju doktorate, da ne pokušavaju da prečicom dođu do neke moći”, istakao je Milivojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare