Aleksandar Jovanović Ćuta Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vođa Ekološkog pokreta, Aleksandar Jovanović Ćuta reagovao je na izjavu Vesne Prodanović , direktorke "Rio Save Exploration ", koja je rekla se palnira obustava projekta "Jadar", kako bi se otpočeo dijalog sa stanovnicima ovog kraja.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam sa kim direktorka ‘Rio Save Exploration’ planira da ubuduće komunicira, sa stvarnošću sigurno ne, čim daje ovakve izjave“, navodi Aleksandar Jovanović Ćuta za portal Nova.rs.

Smatra da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministarka Zorana Mihajlović strateški partneri Vesne Prodanović.

„Jedine osobe u Srbiji koje sa dotičnom osobom žele da razgovaraju su njeni strateški partneri – Aleksandar Vučić, Zorana Mihajlović i Ana Brnabić.
Imajući u vidu činjenicu da, osim ovo troje pomenutih, svi građani ove zemlje u Rio Tintu vidi neprijatelja. Kada je reč o nastavku otkupa parcela, moj komentar na to je: propao vam je svaki je*eni evro koji ste uložili u trovanje naše Srbije. Jedina opcija za vas je da pokupite svoje prnje i da se nosite u bestraga“, zaključuje Jovanović.

Podsetimo, uprkos najvama direktorke Vesne Porodanović, Rio Tinto nastavio je da otkupljuje parcele  u oblasti Gornjih Nedeljica i Slatine i proganja meštane, a tome svedoče poruke koje su građani dobijali, o čemu je Nova.rs pisala. 

BONUS VIDEO: Ćuta o Goranu Markoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare