Aleksandar Jovanović Ćuta i Aleksandar Vučić
Aleksandar Jovanović Ćuta i Aleksandar Vučić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL

Lider "Ekološkog ustanka", Aleksandar Jovanović Ćuta oglasio se nakon što je u Dnevniku televizije "Pink" emitovan desetominutni film koji, između ostalog, upućuje salvu kritika na račun opozicije, dok predsednika Srbije veliča i slavi. Jovanović ističe da ovo za njega nije novina, s obizirom da je Vučić, iz perioda kada je bio ministar informisanja, važio za majstora propagande.

„On ima iskustva u pravljenju propagandnih sadržaja“, navodi Jovanović za Nova.rs i dodaje da Vučić nije slučajno bio na mestu ministra informisanja.

Jovanović se pita i šta dalje.

„Šta je sledeće, zatvaranje medija? Hoćemo li da pravimo reprizu 1999? Možešti to puno bolje, Vučiću“, kaže Jovanović ističući da predsediku države predlaže da se vrati u mladost i radi isto, kao u Miloševićevo vreme.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Televizija Pink emitovala je film „Situacija“ Tome Lovrekovića u kome se veliča predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok su se na udaru kritika našli pripadnici opozicije Boris Tadić, Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Aleksandar Jovanović Ćuta, ali i predsednica stranke „Zavetnici“, Milica Đurđrvić Stamenkovski.

Kritike autora filma nisu zaobišle ni dugogodišnjeg koalicionog partnera predsednika, Ivicu Dačića.

Posebno je zanimljivo što se Miloš Jovanović, lider Demokratske stranke Srbije u pomenutom videu ne pominje u negativnom kontekstu.

***

BONUS VIDEO: Protest u Valjevu – Izjava Aleksandra Jovanovića Ćute

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare