Aleksandar Jovanivić Ćuta Starica protest Foto:TANJUG/ ZORAN MILIC

Nakon što su ministarke za energetiku i ekologiju Zorana Mihajlović i Irena Vujović, kao i predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović odbili poziv da prisustvuju sednici Odbora za zaštitu životne sredine, koja je održana prošle nedelje u Majdanpeku, sada su se predomislili. Kako kaže predsednik ovog odbora Aleksandar Jovanović Ćuta za Nova. rs u međuvremenu je stigao zahtev iz SNS da se zakaže nova sednica sa istim dnevnim redom.

Kopredsednik stranke Zajedno i predsednik Odbora za zaštitu živorne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta prošle nedelje je organizovao sednicu ovog odbora u Majdanpeku, a povodom miniranja na planini Starica, koje sprovodi kompanija Ziđin.

Pred početak sednice koja je održana 29. septembra, Jovanović je rekao da su pozive odbili predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović, ministarke Zorana Mihajlović i Irena Vujović, predstavnici kompanije „Zidjin“ i članovi odbora iz vladajuće Srpske napredne stranke.

„Državne institucije i oni koji su dobili najveću podršku naroda na aprilskim izborima, vladajuća stranka, oni su odbili da učestvuju u ovom odboru. Mi ćemo svakako održati sednicu, bez obzira da li imamo kvorum ili ne, ali verovatno nećemo moći da donosimo odluke“, rekao je tada Jovanović.

U međuvremenu se situacija promenila.

Kako kaže Jovanović za Nova.rsjuče je dobio zahtev od članova odbora iz SNS da se ista sednica, sa istim dnevnim redom i na istom mestu ponovi.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

„Ovog puta žele da prisustvuju. Sednicu bi trebalo da sazovem u roku od pet dana, tako da pretpostavljam da ćemo se opet videti u Majdanpeku sledeće nedelje“, kaže Jovanović.

BONUS VIDEO: Ćuta najavio nove proteste – Aktiviste premlaćuju u Majdanpeku, Vulin zastupa kineske interese

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar