Planina Starica Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Posle hapšenja i privođenja aktivista koji su branili planinu Staricu kod Majdanpeka, te pretresa stana odbornice i aktivistkinje Irene Barbulović, sa nepoznate lokacije oglasio se njen suprug Mladen Vladić koga su inače tražili sa nalogom prilikom pretresa. Vladić kaže da se sklonio iz razloga jer mu je dojavljeno da mu se crno piše. U snimljenoj izjavi navodi da je pisao vrhu države i zatražio zaštitu.

„Na Starici nisam zapalio nikakvu mašinu, ni na Starici, niti bilo gde nisam napao nikakve Kineze. Bio sam u zloglasnoj stanici policije Majdanpek i dao sam izjavu u svojstvu građanina ono veče kada je (odbornik i aktivista Vladimir) Božić devet sati saslušavan“, navodi Vladić u video poruci.

Kaže i da je tada pitan od strane jednog inspektora iz Beograda – hipotetički, kada bi znao šta se to desilo na Starici, da li bi mu to rekao.

„Odgovorio sam: ‘Da, rekao bih ti, ali mi ti moraš reći ko je ubio trojicu braće Bitići – klekni, i metak u potiljak! Skočio je na to kao oparen. ‘Dobro, dobro, ako to ne znaš, reci mi ko je ubio Ireninog brata 16. aprila 2004. godine u krugu Rudnika bakra Majdanpek’. Nijednom jedinom rečju se više nismo vratili na Staricu“, ističe Vladić.

Po povratku u Majdanpek je, kako kaže, „od pojedinih časnih policajaca“ dobio upozorenje da mu se „sprema crni scenario“ i da se odmah skloni iz grada.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Ireni je policija upala u stan dok je decu spremala za spavanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar