Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

"Ni ove subote, 2. septembra, opozicija, odnosno tehnički organizatori protesta Srbija protiv nasilja, nisu planirali da se njihovi predstavnici obraćaju građanima, već će se to dogoditi za dve do tri nedelje", izjavio je danas poslanik Ekološkog ustanka u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Opozicija ima plan i svi smo saglasni s tim. Ove subote neće biti obraćanja opozicionih lidera na protestu, ali se to može očekivati za dva do tri vikenda“, rekao je Jovanović za list Danas.

On je ponovio stav koji ističe nedeljema unazad, a to je da je nužno ujedinjenje opozicije.

Upitan da li podržava stav šefa poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Stefana Jovanovića, da bi lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović trebalo da bude pozvan i zauzme ulogu organizatora i učesnika protesta, Aleksandar Jovanović Ćuta je odgovorio kategorično – ne.

„Oni koji nisu glasali u parlamentu za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, za njih nema mesta u opoziciji. Novi DSS je rekao šta je imao. Neka ga šef poslanička grupe Narodne stranke zove koliko hoće, ali kod sebe. Miloš Jovanović nije opozicija režimu Aleksandra Vučića i to je jasno kao dan“, kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, onaj kome je Gašić dobar, taj nije opozicija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar