Foto:N1

Novi protest "Srbija protiv nasilja biće održan u subotu u 19 sati.

“Danas najavljujemo 18. po redu protest. Ovonedeljni protest će biti posvećen obrazovanju i vladavine prava. Protest će se održati u subotu s početkom od 19 časova. Kolona će se kretati onda Ulicom kneza Miloša, onda Ulicom srpskih vladara, preko Slavije, a onda i do Nemanjine ulice ispred ministarstava prosvete i pravde, gde će se protest završiti.“, saopštila je poslanica Jelena Jerenić.

Jerenić je rekla da su inspektori Milenković i Mitić, koji otkrili aferu „Jovanjica“ i koji su uhapsili odgovorne pod pritiscima i pretnjama.

Foto:N1

„U parlamentu su bili danima napadani od strane ministra Gašića, koji je trebalo da ga zaštiti. Umesto toga on je stao na stranu kriminalaca“, navela je ona.

Dodaje da je ovaj slučaj dokaza da su zahtevi za smenu Vulina i Gašića mnogo širi od razloga koji navode organizatori protesta.

„Svi zahtevi protesta, uključujući one koji se odnose na obrazovanje i bezbednost su od početka usmereni na poštovanje zakona. Danas, sve što treba da znate o vladavini prava u Srbiji jeste da oni koji hapse kriminalce se progone i njihova bezbednost je ugrožena. Mi pozivamo građane i građanke da i 6. i 8. septembra, kad će biti održana i sledeća ročišta u predmetu „Jovanjica“ da svojim prisustvom podrže inspektore koji su radili na ovom predmetu i koji će tada svedočiti“, navela je Jerenić.

Ona je pozvala građane da se pridruže 1. septembra protestu u Gornjem Milanovcu.

„Protest počinje u 19 sati na trgu Kneza Mihaila. Svima je poznato da je na prošlom protestu povređen šestogodišnji dečak od strane bahatog vozača, a nismo dobili adekvatnu reakciju“, naglasila je ona.

Danijela Nestorović, poslanica iz Ekološkog ustanka, rekla je da su Milenković i Mitić stavljeni pred svršen čin.

Foto:N1

„Ministar Gašić je na nezakonit način rešenjem, koje je potpisao njegov šef kabineta Dejan Bojović, doneo ovu odluku. Sistematizacija radnih mesta je nezakonita i pokazuju svu veću nervozu i sve veću bahatost ove vlasti. To ste mogli da vidite na primeru ova dva inspektora, ali i na primeru tužiteljke Zagorke Dolovac koja je svog kolegu tužioca Predraga Milovanovića nazvala kretenom. Nisu oni nikako fini, nisu se oni skrivali, samo nismo imali priliku da ranije vidimo pravo lice ove izopačene vlasti“, naglasila je Nestorović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar