Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ; AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia; Ivan Dinić/Nova; Pedja Milosavljević / STARSPORT

Grobari su dugo godina čekali da se njihova košarkaška ekipa vrati na stare staze uspeha i da rezerviše kartu za Top 8 najelitnijeg evropskog takmičenja. "Davni san koji su čekali da ostvare" ove godine u javu pretvara najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, koji je postavio temelje u kojima uživaju svi navijači Partizana. Šta o rezultatima košarkaša misle navijači pokazuje "dupke" puna Arena iz utakmice u utakmicu, koja šalje sjajnu sliku u svet, ali nemamo baš uvek priliku da čujemo šta o uspesima Partizana i gorućem problemu KK Partizan misle domaći političari - iz vlasti, ali iz opozicije.

Pobedom na teškom i „vrućem“ gostovanju u Monaku, KK Partizan overio je vizu za Top 8 u Evroligi, čime su razgalili navijače, popularne grobare, koji sada veruju da je moguće stići i do završnog turnira u Kaunasu.

„Ludačka“ energija u Areni, efekat „Žoca“, odnosno vođenje tima pod dirigentskog palicom koju drži Željko Obradović i odlični dosadašnji rezultati u toku sezone doveli su to toga da svaki navijač Partizana gaji nadu da je moguće da njihov klub ponovo podigne pehar koji im je upravo Obradović doneo davne 1992. godine.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Da nije sve tako ružičastvo potvrđuje problem poreskog duga koji stoji kao Damoklov mač iznad glave košarkaškoj selekciji, zbog čega su se navijači organizovali i krenuli u akciju prikupljanja sredstava za otplatu istog.

Da li će pomoći u otplati poreskog duga i kako su videli aktuelnu sezonu za Novu su govorili poznati političari, iz vlasti i opozicije.

Ružić: Sezona je pokazala ono što se i pre znalo – Partizan je institucija koja može da se vrati na staze stare slave 

Ministar prosvete Branko Ružić kaže za Novu da je odličan rezultat Partizana sled okolnosti.

„Ova sezona pokazuje ono sto se i pre znalo, da je KK Partizan institucija koja predvođena Željkom Obradovićem može da se vrati na staze stare slave i da pokaže da je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Kada imate dobru sinergiju rukovodstva kluba, stručnog štaba i igrača, odličan rezultat je logičan sled okolnosti a to potvrđuje i prepuna ‘Arena’ i navijači koji su dokazali da prave najbolju atmosferu“, ističe ministar Ružić.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Na naše pitanje da li će učestvovati u akcijama za otplatu poreskog duga, Ružić odgovara:

„Učestvovaću u porezu spram mogućnosti. Ako pomaže voljenom klubu – svakako ću podržati. Za druge se navija, Partizan se voli“, zaključuje Ružić.

Pročitajte još...

Grbović: Sezona je sjajna, uspesima nije došao kraj

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i narodni poslanik Pavle Grbović kaže za Novu da ovo sjajna sezona košarkaškog kluba Partizan i da dosadašnjim uspesima nije došao kraj.

„Sezona je sjajna i verujem da dosadašnjim uspesima nije došao kraj. Mislim da nismo do kraja svesni kakvu privilegiju imamo zbog toga što je najveći evropski trener svih vremena naš sunarodnik i savremenih i što sedi na klupi Partizana. Čovek kome cela Evropa bezrezervno odaje priznanje i čija se veličina ne dovodi u pitanje nigde, osim među pojedinima u njegovoj zemlji“, kaže Grbović za Novu.

Pavle Grbović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na naše pitanje da li će učestvovati u akciji navijača za prikupljanja novca za otplatu poreskog duga, narodni poslanika kaže da ima ozbiljnu moralnu dilemu.

„Kad je reč o poreskom dugu priznajem da imam ozbiljnu moralnu dilemu jer smatram da je obaveza uprave, a ne navijača da plaća porez i izmiruje obaveze i stara se o finansijama. Međutim, u ljubavi tvrdoglava principijelnost nije baš preporučljiva tako da ću „pronaći“ izgovor da pomognem koliko mogu. Koliko god da se novca prikupi na taj način to može da bude samo kratkoročna pomoć, a ne održivo rešenje i zbog toga ću nastaviti da se zalažem za privatizaciju sportskih klubova“, zaključuje Grbović.

Ljajić: Sve energija partizanovaca usmerena ka košarkaškom klubu, lagao bih kada bih rekao da sam početku sezone očekivao Top 8 

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić objašnjava za Novu da su utakmice KK Partizan u Evroligi prava turistička atrakcija.

Rasim Ljajić Foto: STARSPORT

„Učestvovaću u svakoj akciji koja doprinosi oporavku sportskog društva, ali i svih selekacija, naročito košarkaškog kluba koji je ove godine isplivao kao najdomininantji klub u okviru sportskog društva. Najvažnije, svi zaboravljaju da su utakmice Partizan u Evroligi postale prava turistička atrakcija. To je gotovo neverovatno. Sportski brend koji je nedostajao Beogradu kao gradu, a ja ne mogu da odbranim od zahteva za ulaznice iz Crne Gore, Bosne ili Makedonije. To se nikada nije dešavalo ranije, uprkos uspesima Zvezde ili Partizana. Ovo je ozbiljan brend“, podvlači Ljajić i dodaje:

„Lagao bih ako bih rekao da sam na početku sezone očekivao plasman u Top 8, a posebno nisam očekivao ovakvu pažnju javnosti što je verovatno posledice neuspeha drugih klubova Sportskog društva Partizan. Sve energija Partizanovaca usmerila se ka košarci, što je više nego vidljivo i što se prilično oseća na tim utakmicama“, podvlači naš sagovornik.

Bonus video: Luda završnica u Areni i slavlje Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar