Danilo Vučić u pratnji „Kobri“ i pod rotacijom išao na utakmicu Rada FOTO

Društvo 28. okt. 202118:24 > 20:2237 komentara
Podeli:
Danilo Vučić Rad utakmica
Danilo Vučić Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, doputovao je u Požegu, u sredu, u automobilu „leksus“ pod rotacijom, u pratnji „Kobri“ i drugog obezbeđenja, gde je prisutvovao fudbalskoj utakmici između domaće Sloge i beogradskog Rada.

To je saopštilo Udruženje građana Inicijativa za Požegu i osudilo bahaćenje Danila Vučića, pitajući se zbog čega predsednikov sin, u obavljanju privatnih poslova, ima vojnu pratnju i rotaciju?

Lokalni fudbalski klub je, u sredu, igrao utakmicu Kupa Srbije sa beogradskim Radom ali, ocenjuje Inicijativa, „gledaoci, koji su krenuli da gledaju fudbal, nisu slutili da će prisustvovati jednom mnogo značajnijem događaju“.

„Sa ekipom Rada u Požegu je doputovalo tridesetak njihovih po zlu čuvenih navijača. Tridesetak skinhedsa. No, nisu oni čudo koje se u Požegi u sredu dogodilo. Čudo je stiglo u skupocenom „leksusu“ i to pod rotacijom, u pratnji „Kobri“ i drugog obezbeđenja raspoređenog u nekoliko automobila beogradskih tablica. Požeški stadion, a nakon utakmice i restoran u centru grada, imao je priliku da ugosti Danila Vučića, sina predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Danilo je, trenutno, siva eminencija FK Rad“, saopštila je Inicijativa za Požegu.

„Krenuo čovek na fudbalsku utakmicu u vozilu pod rotacijom i okružen vojnim specijalcima“, navodi se, „kao da je, u najmanju ruku, krenuo u Prizren“.

„Zašto sin predsednika države, u obavljanju privatnih poslova, ima vojnu pratnju i zbog čega, zaboga, rotaciju? Živimo li u privatnoj državi jednoga čoveka i da li su sve institucije i svi državni resursi njemu na raspolaganju u privatne svrhe, mimo ustava i zakona“, pita se Inicijativa za Požegu, osuđujući bahaćenje sina predsednika Srbije, uz poruku da će to udruženje „nastaviti da se bori za društvo u kome će zakoni važiti jednako za sve i u kome će svi biti jednaki pred zakonom“.

Uz podsećanje na „čudan razvojni put mlađanog Danila, koga je tata u početku predstavljao kao običnog radnika, koji radi za 500 evra mesečno“, Inicijativa navodi da Vučićev sin „u međuvremenu, nezvanično postaje vlasnik vinarije i silnih vinograda za koje je, valjda, odvajao od plate, pa skupio i kupio“.

„Za to vreme, neki „nasrtljivi novinari“, navodi Inicijativa, „fotografisaše ga sa nekim vođama navijača – Vidojevićem (Aca Rošavi) i Nemanjom Srećkovićem, članovima huligansko-kriminalne grupe Janjičari, čiji vođa je prvo bio Sale Mutavi, a kad je ubijen nasledio ga je Veljko Nevolja Belivuk“.

„E, slučajno je sa njima zajedno, jednom prilikom, Danilo gledao utakmicu u beogradskom kafiću i slučajno su sedeli za istim stolom u Banjaluci. To što su ti slučajni poznanici deo ekipe koja će kasnije praviti ćevape od ljudi, to sa Danilom nikakve veze nema“, saopštila je Inicijativa za Požegu.

Dalje se navodi da je „vlast u Srbiji mnogo brzo prešla put od konferencije za štampu na kojoj predsednik naglašava kako je svojim novcem, od plate, kupio flašicu sa vodom, do situacije da njegov sin ide na utakmicu u unutrašnjost, usred radne nedelje za vreme radnog vremena, sa obezbeđenjem kao da je Salman Ruždi krenuo na sajam knjiga u Teheran“.

Novac građana za bahaćenje Vučićevog sina

„Možda je Danilo uzeo slobodan dan ili je prethodno radio treću smenu? Ali, zašto se novac građana Srbije troši za ovoliko obezbeđenje i ovoliko automobila u pratnji? Jedino, ako je Danilo sipao gorivo iz svog džepa i platio putarine i dnevnice „Kobrama“, ocenila je Inicijativa, pitajući se: „Dokle će u Srbiji vlast značiti isključivo moć i bahaćenje?“

BONUS VIDEO: Poreska uprava gluva na poziv da ispita imovinu Danila Vučića?

 

Komentari

Vaš komentar