U Beogradu je sinoć održan drugi po redu protest "Srbija protiv nasilja", kojem je prisustvovalo nekoliko destina hiljada građana. Oglašavali su se mnogi - sportisti, političari, ali i Suzana Vasiljević, savetnica Aleksandra Vučića.

Oglasio se Ivan Ivanović. Oglasio se Zoran Kesić. Oglasio se kapiten KK Crvena zvezda Branko Lazić. Oglasila se i proslavljena srpska košarkašica Sonja Vasić. Oglasila se čak i pevačica Seka Aleksić.

Povod je sramna objava premijerke Ane Brnabić na Tviteru.

Narod je besan što se minimizira i ismeva protest velikog broja građana Srbije koji se ne slažu s potezima vlasti nakon masakra u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Stvar se dodatno politizuje i zaoštrava objavama državnih zvaničnika na društvenim mrežama, ali i gostovanjima analitičara i novinara neskriveno bliskih vlasti na televizijama s nacionalnom frekvencijom, takođe bliskih režimu.

U moru tih objava ipak se izdvaja jedna. Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Aleksandra Vučića i alfa i omega PR tima prvog čoveka u državi, osetila je potrebu da iskaže svoj stav o protestima građana. Ni manje, ni više u posprdnom tonu, upoređujući ljude koji protestuju s vremenom Slobodana Miloševića.

Vasiljević je na Tviteru, nakon što se protest završio, objavila fotografiju koja je osvanula na društvenim mrežama.

Na fotografiji se vidi velika grupa ljudi ispred skupštine, a prvi put je objavljena u ponedljak, nakon prvog protesta. Međutim, juče je ponovo počela da kruži mrežama. Iako su brojne ličnosti naglasile da fotografija nije autentična, pripadnici vlasti i njihovi simpatizeri iskoristili su ovaj propust za napad.

PROČITAJTE JOŠ:

Ooo nesrećna srpska opozicijo! Milošević se u grobu prevrće! Pa zar za 11 godina niste uspeli ni photo shop da savladate kao ljudi? #tuga“, napisala je Suzana Vasiljević.

Podsećamo, juče je u Beogradu po drugi put održan protest “Srbija protiv nasilja”, a zatim i mirna šetnja više desetina hiljada građana od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice kneza Miloša do mosta Gazela, koji je bio blokiran za saobraćaj. Protest je bio povod da premijerka Ana Brnabić objavi montiranu fotografiju aludirajući na to da su fotografije sa skupa takođe fotomontaža, na šta je veliki broj građana oštro reagovao i osudio ovaj sramotni potez vlasti.

BONUS VIDEO Ko upravlja medijskom lavinom po opoziciji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare