Foto:TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Zoran Radojičić, lekar koji vrši dužnost gradonačelnika Beograda, gotovo da se ne pojavljuje u javnosti, niti učestvuje u donošenju odluka u prestonici. Njegovu ulogu u potpunosti je preuzeo drugi čovek grada Goran Vesić, koji koordiniše svim akcijama i potpisuje važne dokumente.

Tako je nedavno objavljeno na sajtu Grada Beograda treći oglas za prodaju Sava centra za 17,5 miliona evra, a rešenje za prodaju nije potpisao Radojičić, već Vesić.

U javnosti gotovo da ga nema, a kad se pojavi, uglavnom se bavi sporadičnim temama, s obzirom na to da iza svih važnih projekata u prestonici stoji ime Gorana Vesića. Radojičić je očigledno prihvatio ulogu onoga ko “hrani vrapce”, a i sam priznaje da ga ljudi ne prepoznaju.

Pročitajte još...

Još uvek je sveža njegova izjava da je usred zabrane kretanja zaustaveljno vozilo u kojem se nalazio, kako bi policajci proverili da li ima dozvolu za kretanje.

Nakon što je objasnio pripadnicima MUP-a ko je i šta radi, oni su ga pustili da krene dalje, a o ovom susretu Radojičić je govorio na Radio televiziji Srbije.

“Kad sam im rekao da sam gradonačelnik, oni se malo zbunili. Verovatno zato što se nedovoljno pojavljujem u medijima”, pretpostavio je dobro prvi čovek Beograda, na papiru.

 

Važne odluke i projekti u prestonici, poput izgradnje gondole, izmeštanje Savskog mosta, rekonstrukcije ulica, podizanje spomenika Stefanu Nemanji, nijednog trenutka nisu bile tema i pitanja za Radojičića. U momentima kad bi se pokrenula rasprava o ovim pitanjima, gradonačelnik bi se uvukao “u svoju ljušturu”, a obrazloženja je davao njegov zamenik Goran Vesić.

Onda i ne treba da čudi zbog čega se drugi čovek prestonice potpisuje na važnim dokumentima i zbog čega ga opozicija smatra odgovornim za stanje u glavnom gradu Srbije. Radojičić je nestao, a kada će se pojaviti ne znamo. Do sada, najveći gradski projekat na kojem je učestvovao lično gradonačelnik bilo je podizanje kućica za vrapce.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram