Foto: N1, Filip Krainčanić/Nova.r

Nakon što je ušao u sukob sa stranačkim kolegom Marijanom Rističevićem, poslanik Srpske napredne stranke, Vladimir Đukanović, rešio je "da raščisti račune" i sa nekadašnjom skupštinskom vedetom naprednjaka, Srbislavom Filipovićem.

Poslanik Filipović, poznat po tome što je u prošlosti oblačio kostime na skupovima SNS, nije mogao da se pomiri sa time što ga je njegov kolega Đukanović blokirao na društvenoj mreži Tviter, te je hteo da čuje objašnjenje zbog čega je to učinio.

Pročitajte još....

„Što si mene blokirao? Svaka čast. Pozdrav“, napisao mu je Filipović, a potom se oglasio Đukanović:

„Naravno da sam te blokirao. Hajde sad. Živ bio“.

Usledilo je potom Đukanovićevo obrazloženje zbog čega je to blokirao nekadašnjeg kolegu iz poslaničke klupe.

Čuj, zašto sam ga blokirao…Eto, zato što mi se blokira svako ko mi je antipatičan. Zato što nikada ne komuniciram sa ljudima da bih imao lažne korektne odnose. Zato što prezirem licemerje i zato što me ne zanima kontakt sa dotičnom osobom. Eto zato“, napisao je on.

Podsetimo, ovo nije prvi sukob Đukanovića sa svojim partijskim kolegama. Nedavno je zaratio i sa Marijanom Rističevićem, s kojim je započeo raspravu najpre o Partizanu i Zvezdi, da bi se potom diskusija raširila na druge teme koji su uključivali epitete poput „pakosna manjina“ i „mali radikalčić iz prošlosti“. Spominjali su se i bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, direktor Partizana Miloš Vazura, Željko Ražnatović Arkan, narko klanovi i mafijaši, Dijana Hrkalović i dubina Đukinog džepa…

Filopović se dokazivao, ali neće biti u Skupštini

Uprkos tome što se trudio da u Skupštini da ne bira reči kad je potrebno pohvaliti predsednika ili napasti opoziciju, Srbislav Filipović neće biti poslanik u narednom sazivu parlamenta.

Ranije su se na društvenim mrežama pojavile Filipovićeve fotografije iz 2010. godine, kad je na ulicama Beograda, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, tada potpredsednikom Srpske napredne stranke, delio paketiće prerušen u Deda Mraza.

Kako su mediji tada pisali, predstavnici Srpske napredne stranke podelili su tada ispred restorana „Ruski car“ oko 300 paketića beogradskim mališanima povodom novogodišnjih praznika.

“To je samo jedna u nizu akcija kojom želimo da pokažemo da nam je stalo do dece i njihove budućnosti. U vreme kada su ljudi siti svih nas političara, kada gledaju kako da pronađu malo izlaza, želimo da im ne otežavamo, bar danas“, rekao je tada Vučić tim povodom.

Srbislav Filipović, tada evidentno glavna maskota partije, tokom godina je evoluirao pa je došao i do poslaničke klupe i prilike da pokaže da pripada grupi najkrvoločnijih kerbera vladajuće stranke. Međutim, to mu nije pomoglo da zadrži mesto u Skupštini.

Filipović je rođen 1984. godine i po zanimanju diplomirani ekonomista, pre članstva u vladajućoj partiji, bio član još dve stranke G17 i Demokratske stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar